Es demana un tercer informe definitiu a un especialista penal sobre les irregularitats al SAAS

El  cap de Governva parlar de la investigació per irregularitats al SAAS. Antoni Martí ha explicat que després de dos informes amb conclusions contradictòries, se n’espera un tercer de definitiu per tenir més garanties. També ha defensat el camí fet per Andorra per la transparència i l’homologació internacional.

Pel que fa la investigació per les irregularitats al SAAS, Antoni Martí ha explicat que un primer informe elaborat per una lletrada del país recomanava portar el cas a la fiscalia, mentre que els serveis jurídics del Govern creuen que les conclusions són interpretables. Per aquest motiu s’ha demanat un tercer informe que serà definitiu a un especialista penal. Martí ha explicat que no es tracta d’endarrerir la decisió, sinó de tenir totes les garanties.

Martí també s’ha pronunciat sobre la llista de la Comissió Europea que assenyala el risc d’Andorra de tornar a ser considerat paradís fiscal el 2017. Martí ha dit que aquesta llista està basada en resultats del 2013 i que des d’aleshores s’ha avançat molt cap a la transparència, un camí que no s’ha de deixar. Assegura que la diplomàcia “està fent avenços molt positius perquè cada vegada siguin menys els països de la UE que ens considerin un paradís fiscal”.

Martí espera, a més, que el Consell General doni ple suport a la llei d’intercanvi d’informació fiscal.