El Consell de Ministres ha aprovat declarar projecte d’interès nacional la construcció d’un centre residencial en alçada medicoesportiu (CRAMEA), a l’edifici de Sud Ràdio, al Pic Blanc i el seu entorn immediat, a la parròquia d’Encamp, als efectes definits a la Llei General d’Ordenació del Territori i Urbanisme.

L’edifici de Sud Ràdio està actualment sense servei. Un contracte d’arrendament signat el 29 de desembre de 1993 pel Govern i el Comú d’Encamp en regula les condicions d’ús. Aquest contracte ha quedat modificat per una addenda aprovada tant pel Govern com pel Comú d’Encamp, pendent de signatura. Aquesta addenda possibilita la realització del centre residencial en alçada medicoesportiu a l’edifici de Sud Ràdio i en el seu entorn proper.

Tractant-se d’un equipament que conjuga tant el caràcter eminentment sanitari amb les activitats esportives, la realització del centre residencial en alçada medicoesportiu al Pic Blanc (Sud Ràdio) concorda amb els supòsits regulats per la Llei General d’Ordenament del territori i l’Urbanisme (LGOTU), per als projectes d’interès nacional.

En ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va fer arribar al cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, en data 24 de novembre de 2015, una carta en la que es demana al Comú d’Encamp un informe preceptiu, no vinculant, tal com requereix la LGOTU. El 2 de desembre el director d’Ordenament Territorial va rebre comunicació del cap del Departament d’Obres Públiques i Urbanisme del Comú d’Encamp, en la qual es va informar que no era necessari fer cap observació al projecte atès que l’actuació urbanística s’ha anat seguint des de l’inici per part dels serveis implicats del Comú, i atès que el projecte s’adequa amb la qualificació de sòl establerta en les àrees diferenciades de sòl no urbanitzable, Antenes de Sud Ràdio i Domini Esquiable, definides en el Pla d’Ordenació i Urbanisme de la parròquia d’Encamp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada