El Govern, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha declarat bé d’interès cultural (BIC), en la classificació de bé moble, el fons Josep Alsina Martí. Aquest és el primer fons fotogràfic que rep aquest nivell màxim de protecció que preveu la Llei del patrimoni cultural.

El proper divendres 7 d’octubre se celebra el 105è aniversari del naixement de Josep Alsina Martí. Per commemorar aquesta efemèride el pròxim divendres a les 12 del migdia, s’inaugurarà al Vestíbul de l’edifici administratiu del Govern una recreació de l’estança habitual del fotògraf on es projectarà una part del llegat fotogràfic que va deixar l’autor després de més de 60 anys de viure a Andorra, i que es podrà visitar al llarg de tota la setmana. Cada ciutadà que visiti la mostra es podrà emportar un record de l’efemèride.

Josep Alsina va arribar a Andorra l’any 1940 i tot i que es va dedicar professionalment a altres assumptes, durant dècades va retratar amb la seva càmera una Andorra en ple procés de transformació. El resultat l’integren 20.000 documents fotogràfics i 100 elements cinematogràfics.

L’any 1988 una part del fons Alsina va ingressar a l’Arxiu Nacional d’Andorra, que s’ha anat completant amb successives incorporacions de material fins a completar-se l’any 2002, tal com el coneixem avui dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada