El Govern ha donat aquest dimecres el tret de sortida del projecte de cogeneració de Soldeu declarant-lo d’interès nacional. D’aquesta manera, en les properes setmanes es licitarà la primera fase dels treballs, que consisteixen en l’adaptació del terreny, la construcció dels accessos i la plataforma on s’aixecarà la central, i que es podran iniciar després de l’estiu, tal com ha indicat el ministre portaveu, Jordi Cinca. L’obra té un cost total de setze milions d’euros, i segons Cinca, estarà enllestida al tercer trimestre del 2015. El ministre ha destacat que és un dels projectes més importants que s’impulsa per diversificar les fonts d’energia i guanyar autonomia.

La planta de cogeneració, que es construirà al Roc de Sant Miquel d’Incles, pot arribar a produir l’equivalent al 3,5% del consum elèctric del país, ja que la xarxa de calor tindrà una capacitat de 30 GW/hora, mentre que la producció elèctrica serà de 20 GW/hora. D’aquesta manera, el ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que és un projecte que tindrà molta incidència en la voluntat del Govern de reduir la dependència energètica de l’exterior.

La primera fase dels treballs es licitarà en breu, començarà després de l’estiu i tindrà una durada de quinze mesos. La segona fase, que es licitarà mentre es duen a terme les obres de la primera, consistirà en la construcció de l’edifici i la instal·lació de maquinària, mentre que la tercera i última fase servirà per construir la xarxa de calor.

El Govern preveu que els treballs s’enllesteixin el tercer trimestre del 2015, per tal que, després de fer les proves pertinents, a principis del 2016 pugui entrar en funcionament i donar servei, en un primer moment a Soldeu, i posteriorment també al Tarter.

1 comentari

  1. Això vol dir que quan no calgui calefacció a l’estiu llençarem a l’atmosfera 30 GWh de calor, o haurem de parar la central i deixar de produir els 20 GWh elèctrics. Un gran estalvi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada