Es creen els carnets de caçador i pescador que permetran renovar la llicència on line

El Consell de Ministres d’aquest dimecres ha aprovat la creació del carnet de caçador i de pescador amb l’objectiu de simplificar els tràmits administratius per obtenir les llicències i facilitar la tramitació per Internet. El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat expedeix aquestes llicències i a partir d’ara també s’encarregarà d’expedir els nous carnets. Aquest document l’obtindran les persones que sol·licitin la llicència i serà vàlid per un període màxim de deu temporades i cinc anys per als menors de 20 anys.

Amb la voluntat d’agilitzar els tràmits per als caçadors i els pescadors es permetrà renovar les llicències via on line al porta lwww.e-tramits.ad mitjançant el Mòdul d’identificació en línia. Aquest dimecres al Consell de Ministres s’ha aprovat, a petició del Departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, la creació del carnet de caça i pesca. Perquè el document sigui vàlid sempre haurà d’anar acompanyat del rebut del pagament de la llicència. Aquests carnets tindran una validesa de deu temporades i en el cas dels menors de 20 anys, serà de cinc.

Actualment la sol·licitud de la llicència de caça o pesca la pot fer un familiar o amic, mitjançant un número de cens al Servei de Tràmits, i per això s’ha cregut convenient que un titular del MIL pugui fer el tràmit en representació d’una altra persona amb el seu número de cens també a través de la plataforma on line.

El cost dels carnets s’integra en el preu vigent de la llicència. En canvi, els duplicats per pèrdua, robatori o deteriorament s’hauran de pagar segons s’estipula a la tarifa T11 vigent de preus públics de tramitacions administratives.

L’any vinent l’Administració emetrà d’ofici una primera sèrie de carnets que s’enviaran als titulars de les llicències ja atorgades durant la darrera temporada de caça i pesca. Tot i així, els titulars hauran de fer igualment el tràmit de renovació de la vigència perquè els carnets siguin vàlids.

Text i foto: ANA

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada