Es crearà el nou nucli urbà de Bassella de Dalt prop del museu de la Moto

La Comissió d’Urbanisme de Lleida ha anunciat aquest dijous que ha valorat favorablement el plan d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Bassella, que ha de permetre la creació d’un nou nucli, Bassella de Dalt.

El projecte ha d’aglutinar en un mateix nucli els diferents serveis municipals i les instal·lacions de l’Ajuntament, a més a més d’incorporar una vintena de nous habitatges.

El poble s’ubicarà a prop del Museu de la Moto, en la confluència de la carretera d’Oliana a la Seu d’Urgell i la que va a Solsona i Cardona. A partir d’ara el consistori haurà d’iniciar la resta de la tramitació.

La creació d’un nucli central per al municipi era una demanda pendent des de la construcció del pantà de Rialb, amb el qual es va inundar moltes de les finques agrícoles que conformaven el municipi.

La Comissió d’Urbanisme de Lleida també ha vist en la sessió d’aquest dijous el POUM de la Guingueta d’Àneu, municipi que compta amb una dotzena de nuclis.

El director general d’Ordenació del Territori, Agustí Serra, ha explicat a l’ACN que els treballs de redacció del planejament de la Guingueta van començar fa anys i preveien inicialment uns perspectives de creixement “molt important” del municipi. Ara s’han reformulat per tal d’adaptar la pretensió de creixement a un nivell “més natural i mesurat”. Només restarà pendent que l’Ajuntament faci l’aprovació final del document.

Imatge: Google Maps

TOTES LES NOTÍCIES