estades_esportivesAndorra Turisme crea el producte d’estades esportives- l´Andorra Sports Training Country- amb l´objectiu d’englobar en una mateixa plataforma la comunicació i la gestió d’aquest projecte esportiu.

Actualment Andorra ja acull diferents equips que fan ús de les instal·lacions esportives que disposa el país i aprofiten els beneficis d´entrenar en alçada, l´àmplia oferta d´allotjament, la climatologia i les múltiples activitats de lleure. D´aquesta manera, el Principat ofereix unes característiques úniques respecte altres destinacions.  

Amb aquest nou producte es busca captar el turisme d´estades esportives en els mercats emissors del nostre entorn, principalment dels països veïns, però sense oblidar la resta de països europeus. I així, contribuir a desestacionalitzar l´oferta turística del país.

El projecte s´adreça a diferents disciplines esportives- escollides en funció de les instal·lacions disponibles al país- però sobretot esports d´equip (futbol, futbol sala, bàsquet, rugbi, voleibol, handbol, arts marcials, waterpolo, natació sincronitzada, hoquei sobre gel, hoquei sobre rodes i cúrling) ja que són els que mobilitzen un major volum de persones. No obstant, i tenint en compte les especificitats del país, també s´han seleccionat algunes disciplines d´esports individuals (ciclisme carretera, BTT, esquí, natació i patinatge sobre gel). 

L’estratègia de comunicació i màrqueting preveu impactar tant a clubs de categories inferiors o associacions esportives locals com també grans clubs o federacions d´àmbit estatal. En tot cas, el projecte no pretén promocionar o cobrir les despeses de l´estada dels clubs al país ni tampoc organitzar competicions esportives internacionals. 

Per difondre aquest producte s´ha creat una imatge corporativa i s´ha editat un fulletó i creat un web disponibles en català, castellà, francès i anglès on s´hi recull tota la informació relativa a les instal·lacions disponibles i disciplines esportives que s´hi inclouen, entre d´altres qüestions d´interès. 

Aquest projecte es va iniciar l´any 2012 amb una anàlisi de la competència, una auditoria de les diferents instal·lacions esportives –comunals, privades i nacionals-, la identificació de les disciplines esportives adients, la creació d’un pictograma i desenvolupament d´un fulletó i la posada en marxa del web. 

En la segona part del projecte, Andorra Turisme ha realitzat un procés de selecció on es van convocar tres empreses andorranes especialitzades en l´organització d´estades esportives al país.  L´escollida ha estat MATE& Njoi que compta amb una àmplia experiència tant del sector esportiu com del país. Disposen d´una base de dades de més de 62.000 clubs esportius d´Espanya, més de 1.000 federacions internacionals, més de 5.000 contactes a França i més de 3.000 contactes al Regne Unit.

A partir del mes d’abril es començaran a realitzar més de 70.000 contactes a través de diferents canals (emailing, telemàrqueting, visites personalitzades i social media) i també es donarà un fort impuls a través de les xarxes socials d´àmbit esportiu amb Njoi i amb la creació de perfils d´Andorra Sports Training Country per donar a conèixer Andorra com a destí d´estades esportives.

Text i foto: Andorra Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada