Es crea el Servei de Trobada Familiar

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el Reglament regulador del Servei de Trobada Familiar, que crea aquest servei dirigit a famílies amb situacions conflictives com a espai per a la trobada dels infants o adolescents amb els seus familiars. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, inaugurarà aquest servei, situat al Ministeri d’Afers Socials, el proper dimarts 6 de març.

El Servei de Trobada Familiar esdevindrà un espai per a la trobada de l’infant o l’adolescent amb els seus progenitors, familiars o altres persones properes. Aquesta trobada pot consistir en estades tutelades o supervisades, o en intercanvis.

Així es vol contribuir a mantenir les relacions i a garantir els drets i la seguretat d’aquests infants i també el dret de visita que s’hagi reconegut judicialment als progenitors, familiars o altres persones properes. Tindrà utilitat per a situacions de separació o divorci amb un règim de visites establert, i també per a processos d’adopció o modificació de mesures paternofilials, o en cas de tutela per part de l’Administració.

Aquest servei s’implementa en compliment de la Llei per a l’eradicació de la violència de gènere i la violència domèstica. El servei se situa al Ministeri d’Afers Socials, amb un lloc habilitat i amb professionals qualificats en violència de gènere i domèstica, i té com a finalitat protegir els menors i prevenir conflictes familiars.

En compliment de la Llei de serveis socials i sociosanitaris, aquest servei es posa en marxa com a prova pilot, i després de l’avaluació del primer any ha de passar a incorporar-se a la Cartera de serveis socials i sociosanitaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.