L’Agrupament Escolta i Guia Lauredià és una associació sense ànim de lucre amb la missió d’educar infants joves a través del mètode escolta i guia. L’Agrupament, per aquest primer any, s’adreçarà a nois d’entre 10-14 anys, de tot el país, i a joves majors d’edat com a voluntaris o caps. De cara a anys pròxims l’agrupament té pensat augmentar la franja d’edat del infants.

L’associació s’ha creat a partir de les inquietuds d’una quinzena de joves voluntaris de la parròquia que s’han unit, moguts per la necessitat de proporcionar al jovent de la parròquia un espai on gaudir d’unes activitats de lleure els caps de setmana que en aquest moments no té.

Els joves i pares interessats en l’Agrupament Escolta es poden adreçar al seu facebook; AEIG Lauredià. També tenen altres xarxes socials com twiter i Instagram on la gent pot fer un seguiment de les activitats que l’Agrupament va realitzant. També animem als interessats a anar el proper dissabte dia 17 al “Cau al carrer” on es donaran a conèixer.

El cau on realitzaran les activitats dels caps de setmana està ubicat a l’antic hotel Glòria, a la plaça Major de Sant julià de Lòria. L’espai on tenen el Cau ubicat, el cedeix el Comú de Sant Julià de Lòria, que alhora dóna suport de manera econòmica i els ajuda en aquest projecte a revifar el moviment del jovent de la parròquia que fins ara no hi havia.

El dia 21 de desembre faran una reunió informativa oberta a tothom on explicaran el seu projecte i els objectius que volen assumir de cara al 2017, que es quan començaran a dur a terme el seu projecte dia a dia amb els nens. El mateix dia repartiran les inscripcions per fer-se de l’Agrupament.

Què és l’escoltisme?
L’escoltisme és un moviment educatiu, el qual es converteix en una aventura personal, tant per part dels caps, com dels infants i joves.

Es tracta d’un moviment centenari, que va actualitzant-se constantment, adaptant-se a les característiques de la societat actual i les necessitats dels nois i noies escoltes, que són els veritables protagonistes del moviment escolta.

Aquesta proposta educativa comença a la infància i segueix a l’edat adulta. Generalment, els nens i nenes poden començar al cau als 6 anys i anar-hi fins als 19, organitzats en diferents grups d’edat que s’anomenen unitats. Després, poden seguir com a caps o desenvolupant altres tipus de voluntariat dins el cau.

Volen ajudar a fer un món millor
Faran activitats els dissabtes, excursions de cap de setmana i els campaments durant les vacances. Els infants i joves seran protagonistes del seu propi creixement com a persona responsable, conscient, activa i compromesa amb la societat.

A través de les seves vivències personals al cau, adquiriran valors com el compromís, la defensa de la natura, el servei, la participació, el voluntariat, l’esperit crític, l’austeritat i el treball en equip.

Així, serà el primer Agrupament Escolta i Guia al nostre país i intentaran sumar-se com a escoltes als 40 milions d’arreu del planeta que treballen per deixar el món millor de com l’han trobat, formant el moviment juvenil més nombrós del planeta.

Fer amistats per a tota la vida
Al cau, els nois i noies viuen experiències increïbles, tot desenvolupant habilitats socials i potenciant la seva autonomia. Tot això ho fan en un clima de diversió, d’aventura i de confiança, tant en ells mateixos, com en els altres. Aquestes vivències fan que s’estableixin forts vincles entre tot el grup que perduren en el temps.

Aquest desenvolupament el viuen acompanyats en tot moment d’un equip de caps i monitors que dediquen hores del seu temps lliure voluntàriament a educar infants i joves i que han rebut formació específica per a aquesta tasca.

El pròxim dia 17 de desembre a les 17 hores han organitzat un “Cau al Carrer”, per a donar a conèixer a tothom la seva iniciativa.

“El Cau al carrer” consistirà en un seguit d’activitats i dinàmiques relacionades amb la vida escolta. Dins d’aquestes activitats s’ha programat una xocolatada popular, la recaptació de la qual anirà integrament destinada a La Marató de TV3. Per tancar aquest esdeveniment, l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià vol acabar ballant la Flashmob de La Marató amb el tema “Les nits no moren mai” del grup Dr. Prats. Per fer-ho, comptaran amb la col·laboració de l’Esbart Laurèdia.

Per a qualsevol qüestió o informació addicional, els interessats poden posar-se en contacte al mail  agrupament.lauredia.escolta@gmail.com o al Facebook: AEIG Lauredià

 

Text: AEIGL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada