Es copsaran les problemàtiques dels joves per definir les polítiques que els han de donar resposta

Un projecte participatiu entre els joves de 12 a 30 anys vol conèixer quines són les inquietuds, i les necessitats per tenir-ne “un coneixement exhaustiu”, tal com ha explicat el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, i poder marcar, d’aquesta manera, les línies a seguir en el futur. El projecte, sota el títol ‘Moviment jove’, ha estat impulsat conjuntament pels set comuns, el Govern, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra i l’Associació Carnet Jove.

Pons ha recordat que el darrer estudi sobre la joventut és del 2006 i que malgrat algunes de les problemàtiques, com la de l’habitatge, segurament estan entre les principals preocupacions dels joves, n’hi haurà d’altres que han canviat en aquests anys. A banda de tenir un coneixement “exhaustiu i qualitatiu” d’aquestes necessitats i neguits, es vol “assentar les bases” per a les polítiques de joventut futures que han de tirar endavant les diferents institucions. A més, es vol aconseguir la implicació de tots els organismes i reduir la “distància” que hi pugui haver entre els joves i les institucions, tal com ha concretat Pons.

El coordinador de Polítiques de Joventut i Voluntariat del Govern, Agustí Pifarré, ha detallat que un cop dissenyat el projecte la següent fase, que es farà entre aquest mes i a molt estirar el gener, serà una enquesta qualitativa entre una trentena d’agents implicats en l’àmbit de la joventut, com per exemple associacions juvenils. La tercera fase consistirà en un seguit de tallers, cinc en total, que es faran a Andorra, Tolosa i Barcelona i en la qual els joves hauran d’expressar “lliurement” el seu dia a dia i les seves problemàtiques, tal com ha destacat la directora de l’Associació Carnet Jove, Mònica Sala. Aquests tallers es faran per franges d’edat entre els 12 i els 30 anys i estaran limitats a un màxim de 50 participants. Un cop es tinguin aquestes valoracions s’obrirà la participació digital, entre l’11 de març i el 5 d’abril de l’any que ve. S’espera que un mínim de 800 joves facin també les seves aportacions per, posteriorment, fer una votació que ha de derivar en un informe final sobre” les necessitats dels joves, la seva realitat i els seus interessos”, tal com ha destacat Pifarré. S’espera que aquestes conclusions finals estiguin enllestides al juny.

De la seva banda, el president del Fòrum Nacional de la Joventut, Oriol Servera, ha destacat que “és necessari aquest estudi de la joventut per conèixer-nos” i poder arribar als més de 16.000 joves en què se centrarà aquest estudi.

TOTES LES NOTÍCIES