El  Consell de Ministres ha aprovat avui, a petició del titular d’Ordenament Territorial,  la convocatòria d’un concurs públic d’àmbit nacional per a la selecció d’un equip tècnic multidisciplinari que redacti la documentació necessària per la construcció de l’Heliport Nacional d’Andorra, i la direcció de les obres.

La licitació es du a terme tal com estipula el Conveni de construcció l’Heliport Nacional, signat la passada setmana de entre el Govern i Comú d’Encamp. Així, el Consell de Ministres ha aprovat avui el plec de bases de la convocatòria pública, que recull la licitació, l’adjudicació i la posterior execució dels treballs previstos per fases. El plec requereix diversa documentació tècnica de caire urbanístic, aeroportuari i arquitectònic així com l’adjudicació de les direccions d’obra.

Els treballs a dur a terme s’articulen en tres àrees interrelacionades com són els estudis aeronàutics i meteorològics, els treballs urbanístics i obra civil i els treballs arquitectònics. Donat el caràcter multidisplinari de les actuacions, l’equip tècnic licitador l’han de formar els següents perfils professionals:

• Un enginyer aeronàutic, autoritzat a exercir la professió d’enginyer aeronàutic al país on desenvolupa habitualment la tasca professional (i col·legiat en aquell país, si aquest compta amb col·legis oficials professionals).

• Un arquitecte autoritzat per exercir la professió a Andorra (o tècnic habilitat per realitzar treballs d’arquitectura a Andorra), col·legiat al Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra.

• Un enginyer civil (titulació d’enginyeria de camins, canals i ports, obres públiques o similar), col·legiat al Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra

A més, els concursants han de comptar amb tècnics col·legiats a Andorra de medi ambient, de riscos naturals i de suport que poden formar part de l’equip concursant o bé desenvolupar la seva funció en qualitat de col·laboradors.

El treballs de construcció de l’Heliport Nacional d’Andorra se centren en la Unitat d’Actuació Tresoles i els seus entorns immediats. El termini d’execució previst és de 45 setmanes. Es preveu que a finals del 2017 es puguin adjudicar i iniciar els treballs de la partida d’urbanització que acabi determinant el Projecte d’Interès Nacional de l’Heliport, i durant el primer semestre del 2018, es puguin adjudicar els treballs de l’heliport.

El plec de bases es podrà descarregar de manera gratuïta a la pàgina web www.tramits.ad  o www.e-tramits.ad. També es podrà recollir al Servei de Tràmits. La data límit de presentació de les ofertes és el 8 de maig del 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada