L’Assemblea Nacional Catalana d’Andorra ja s’ha constituït oficialment. Així ho ha explicat aquest dilluns un dels seus impulsors, Manel Urindar, que ha afegit que l’objectiu de l’entitat és poder coordinar els residents catalans –i simpatitzants d’altres nacionalitats- que estiguin a favor de la independència de Catalunya, i col·laborar amb les campanyes que organitzi la ANC a nivell nacional. La primera tasca de la nova entitat, que no està vinculada a cap partit polític, és la d’aconseguir que la cadena humana promoguda a través d’una pàgina al Facebook per al dia 10 de setembre a Andorra sigui un èxit.

Aquest diumenge l’Assemblea Nacional Catalana d’Andorra s’ha constituït oficialment, després d’haver agrupat el nombre de socis mínims per poder crear-se. Un dels seus impulsors, Manel Urindar, ha explicat a l’ANA que l’objectiu és anar creixent en nombre de socis i simpatitzants i poder apropar-se a la xifra de 6.000 persones, tenint en compte que a Andorra hi ha uns 12.000 residents catalans. De fet, Urindar té constància que hi ha residents inscrits en d’altres seccions de l’ANC a Catalunya, i que ara seran transferides a l’andorrana.

Urindar ha explicat que el primer objectiu és col·laborar amb els organitzadors de la cadena humana prevista per al 10 de setembre amb la intenció que sigui un èxit, i per aquest motiu precisament s’està intentant que hi participin persones de l’Alt Urgell. Serà en el marc de l’acte de dimarts que ve quan l’ANC començarà a captar socis i simpatitzants, a banda de donar-se a conèixer a través del Twitter, una futura pàgina web que estan elaborant i a través del correu andorra@assemblea.cat. La voluntat d’Urindar seria, a més, que s’acabessin fusionant els impulsors de les dues iniciatives, perquè no té sentit que hi hagi dos moviments tan similars en un país tan petit.

Respecte a les crítiques que han rebut les iniciatives sorgides a Andorra a favor de la independència, Manel Urindar ha lamentat que es vegi com una ‘intromissió catalana a Andorra’ i ha assegurat que hi ha moltes assemblees a l’exterior i que la del Principat no és pas la primera. A més, ha insistit que són iniciatives que no tenen res a veure amb Andorra, i que de la mateixa manera que existeixen associacions lusitanes o gallegues, no creu que hi hagi d’haver cap problema.

Pel que fa al fet que el Govern d’Andorra no ha donat a conèixer el seu posicionament respecte al moviment independentista català, Urindar considera normal que no es posicioni fins que no hi hagi un desenllaç clar sobre la qüestió, tot i que troba a faltar que a nivell internacional no hi hagi manifestacions a favor de la democràcia i del dret dels pobles a expressar la seva voluntat i poder votar-la. En aquest sentit, ha desitjat que sorgeixin més posicionaments en la línia del que va fer David Cameron, a favor de respectar el dret a decidi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada