Es constitueix el Consell d’Infants de Sant Julià d’aquest curs

Text i foto santjulia.ad

La Casa Comuna de Sant Julià de Lòria ha acollit, aquesta tarda, la sessió constitutiva del 10è Consell d’Infants. Han pres possessió del càrrec 4 alumnes de 5è curs, 2 en representació de l’Escola Andorrana i 4 en representació de l’Escola Francesa. Se sumen als 2 consellers del sistema andorrà que repeteixen del curs passat.

Adreçant-se als nous consellers, en el seu discurs el cònsol menor ha destacat que “comenceu una experiència molt enriquidora. Haureu de conèixer allò que més interessa o preocupa els vostres companys i a les vostres famílies, allò que trobeu a faltar per fer de la vostra parròquia un poble millor. Aquesta tasca us prepara per tal que en el futur, quan sigueu adults, pugueu contribuir al bon funcionament de Sant Julià de Lòria, “Parròquia Amiga de la Infància d’Unicef” des de l’any passat”.

També ha subratllat que al Comú li interessa conèixer l’opinió dels infants, els temes que els preocupen i sobretot, recollir les seves propostes. Aquest curs, als alumnes del Consell d’Infants els preocupen temes com la creació de més activitats infantils, d’un carril bici o la conscienciació dels propietaris de gossos que recullin els excrements.

El Consell d’Infants per al curs escolar 2017-2018 queda configurat per 8 consellers:

– Escola andorrana: Pau Cabanes, Martí Vitales, Enric Martos i Martí Vidal

– Escola francesa: Miquel Colom, Paula Parramon, Joan Pascual i Canòlich Cadena

Els propers mesos, els consellers treballaran les propostes a l’aula juntament amb els seus companys.