Es confirma l’absolució de Rosell i Besolí

L’Audiència Nacional espanyola ha confirmat l’absolució de Sandro Rosell i Joan Besolí. El jutjat acaba de fer pública la sentència on desestima el recurs d’apel·lació presentat per la Fiscalia contra la decisió de la justícia d’absoldre l’expresident blaugrana i l’empresari andorrà pel cas dels drets de la selecció brasilera de futbol.

La Fiscalia no estava d’acord amb l’absolució, per manca de proves, dels delictes de blanqueig i frau fiscal.

La justícia diu que les proves són les que són i confirma la decisió presa en la primera instància judicial. I és que després de valorar les proves, no s’han pogut acreditar les acusacions de blanqueig de capital i organització criminal. En aquest sentit, la sentència dictaminada en primera instància ja va concloure que després de contrastar les proves de l’acusació i la defensa “només ens ha estat possible arribar fins on hem arribat” i recordava que en aquest cas imperava el principi d'”in dubio pro reo”.

Encara hi ha una opció de recurs de la Fiscalia davant la Sala Penal del Suprem.

Rosell i Besolí  estaven acusats d’haver organitzat una trama “estable” per blanquejar capitals a gran escala, obtinguts amb comissions cobrades per la venda de drets televisius de partits de la selecció brasilera de futbol.

Text 324.cat/Redacció