Es confirma el tancament de Meritxell amb l’aval del 85% dels comerciants

La majoria comunal d’Andorra la Vella ha confirmat que la part baixa de l’avinguda Meritxell -entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda- es tancarà al trànsit, després que hagi finalitzat la fase de contactes amb els propietaris i comerciants de la zona, i un 85% hi estiguin d’acord. La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, ha assegurat que la ronda de contactes ha estat força positiva i això avala el projecte, ja que “no s’ha trobat cap oposició frontal”. La següent fase serà estudiar la viabilitat de la zona i treballar amb el projecte d’embelliment de la part alta, però segons la cònsol major, Conxita Marsol, “cap a finals d’any podríem tenir definit el projecte i fins i tot la part per a vianants en funcionament”. El pressupost d’aquest any és de 300.000 euros.

Després de la fase de contactes amb els propietaris i comerciants de la part alta de l’avinguda Meritxell i de comptar amb l’aval del 85%, la part entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda serà per a vianants segurament a finals d’any. Tot i que la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, no ha volgut marcar una data exacta, s’ha compromès a treballar “sense perdre temps”.

La consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina, ha explicat que els cònsols s’han traslladat personalment als 75 comerços per explicar el projecte i conèixer l’opinió dels comerciants i propietaris, a més d’escoltar possibles propostes, i no hi hagut cap oposició frontal, ja que els qui no creuen en el tancament al trànsit de vehicles, estan convençuts que cal algun canvi, “i s’han mostrat disposats a col·laborar”.

La segona fase s’encarregarà d’estudiar la viabilitat i fer un projecte d’embelliment conjuntament amb la part alta de l’avinguda Meritxell. Marsol ha explicat que actualment s’està treballant en diferents possibilitats i fins i tot es pensa a tornar a obrir a la circulació el pont de la Rotonda. Està previst que en un parell de mesos es decideixi si la part alta es converteix en un carril i el seu sentit, i a partir d’aquell moment tirar endavant el projecte d’embelliment.

El pressupost d’aquest any és de 300.000 euros, ja que segons la cònsol major, l’embelliment serà superficial perquè les xarxes de servei ja es van fer fa un temps i no es tracta d’una obra complicada. Tindrà dues fases, una entre octubre i novembre d’aquest any, i l’altra entre maig i juny del 2017.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.