Es configura la taula de treball per a la creació del bàtxelor en Ciències Ambientals i Psicologia

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla. Foto: Arxiu.

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta de la titular d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, la creació d’una taula de treball per a la creació d’un títol d’Estat de bàtxelor en Ciències Ambientals i una altra per al títol de bàtxelor en psicologia a petició de la Universitat Carlemany.

La creació del títol d’estat de bàtxelor en ciències ambientals ha de formar professionals amb una visió multidisciplinari i global de les qüestions ambientals, capaços de col·laborar amb especialistes de diferents àrees amb la finalitat de minimitzar l’impacte ambiental de la nostra activitat sobre l’entorn, actuar per revertir les seves conseqüències, i construir noves formes de relació amb l’entorn més sostenibles.

Tal com s’estipula en la Llei de l’ensenyament superior, per tal de crear una nova titulació les universitats i institucions interessades presenten un projecte de títol i, posteriorment, el ministeri demana la creació d’una taula de treball que l’analitzi i que després n’elevi el resultat al Govern.

Un cop aprovat pel Govern, les universitats poden elaborar els plans d’estudi basats en aquest decret per tal que siguin acreditats per l’AQUA i l’Executiuels acabi aprovant.

La composició de la taula està formada:

 • Josep Maria Areny, director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, que presidirà la taula de treball i un tècnic que farà la funció de secretari.
 • Com a representants de la institució promotora de la titulació, Andreu Bellot, director de Metodologia i Innovació i Ramon Copons, com a rector de la Universitat Carlemany.
 • Com a representant de les altres universitats d’Andorra, Josep Fortó, director del Centre d’Estudis Empresarials i Tecnològics de la Universitat d’Andorra.
 • Com a representant del Ministeri competent en l’àmbit de la titulació, Sílvia Ferrer, directora del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat.
 • Com a membre designat pel ministeri encarregat de l’ensenyament superior relacionat amb alguna de les sortides professionals de la titulació, Eva López, responsable del Parc Natural del Coma Pedrosa
 • Com a representant de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, Marta Fonolleda.
 • Es convida també a Josep Enric Llebot com a expert en l’àmbit de les ciències ambientals.

Tot seguit, el Consell de Ministres també ha aprovat, la creació d’una taula de treball per a la creació d’un títol d’Estat de bàtxelor en Psicologia a petició de la Universitat Carlemany.

L’objectiu de la creació del títol d’estat de Bàtxelor en psicologia és afavorir l’adquisició dels coneixements i habilitats, partint de l’evidència científica, que són necessaris per observar, avaluar, analitzar, interpretar i intervenir en el comportament humà dins dels diferents contextos d’interacció social en què es produeixen per formar futurs professionals que treballin amb persones, grups, comunitats i organitzacions amb la finalitat de promoure la salut i la qualitat de vida en els diferents contextos de l’exercici professional: clínic i de la salut, educatiu, organitzacional i comunitari.

Tal com s’estipula en la Llei de l’ensenyament superior, per tal de crear una nova titulació les universitats i institucions interessades presenten un projecte de títol i, posteriorment, el ministeri demana la creació d’una taula de treball que l’analitzi i que després n’elevi el resultat al Govern.

Un cop aprovat pel Govern, les universitats poden elaborar els plans d’estudi basats en aquest decret per tal que siguin acreditats per l’AQUA i l’Executiu els acabi aprovant.

La composició de la taula està formada:

 • Josep Maria Areny, director de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals, que presidirà la taula de treball i un tècnic que farà la funció de secretari.
 •  Com a representants de la institució promotora de la titulació, Andreu Bellot, director de Metodologia i Innovació i Arantxa Duque Moreno, persona vinculada a la Universitat Carlemany i que ha participat en el disseny de la titulació.
 • Com a representant de la Universitat d’Andorra, la Dra. Alexandra Saz Peñamaria.
 • Com a representant del Ministeri de Salut, Carme Pallarès Papasseit, cap de l’Àrea de Recursos Sanitaris.
 • Com a representant del Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra, Òscar Fernández Galdón, president del col·legi.
 • Com a representant de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra, Resma Punjabi.
 • Es convida també a Ana Martínez Pampliega, catedràtica de Psicologia de la Universidad de Deusto, com a experta acadèmica en l’àmbit de la psicologia.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES