Era un dimarts. Andorra, com avui, era plena de turistes, sobretot espanyols, que aprofitaven el pont per gaudir al Principat: l´escapada al país dels Pirineus. Poc abans de les 4 de la tarda, l´avinguda Carlemany bullia d´activitat i el Monsa era ple, sobretot la cafeteria. De sobte, va aparèixer la figura immensa d´un gran camió, de matrícula francesa, que baixava a tota velocitat per l´avinguda, sense control, d´un costat a l´altre, colpejant tot el que trobava al seu pas.

La cursa boja del tràiler arrasava tot el que trobava per davant. Va envair diverses seccions de la planta baixa del centre per acabar encastat a la perfumeria. Abans, però, es va emportar per davant cinc vehicles. En aquella època els camions de gran tonatge tenien prohibit circular pel centre del país en dies festius, però aquell no era un dia marcat com a festiu al calendari andorrà. Sí a Espanya; per la qual cosa l´afluència de turistes era superior a altres dies. Que va passar? El camíó havia travessat el port d´Envalira carregat amb tones i tones de sucre. Sembla ser que l’escalfament dels frens va acabar anul·lar el sistema.

El conductor, Jean-Francois Passini, de 31 anys, va perdre el control baixant des d´Encamp, quan ja era a l´entrada d´Escaldes. 300 metres de cursa sense control, a una velocitat d’entre 80 i 90 km/hora, sense cap altrea alternativa que intentar evitar obstacles. Dies després la investigació va demostrar que el vehicle no havia passat l’última inspecció tècnica oficial. Abans del sinistre, el conductor havia trucat a l’empresa, el camió no funcionava correctament. Li van portar una nova tractora i li van advertir, que anés amb compte amb els frens, no funcionen gairebé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada