ERC suspèn de militància Ausàs a l’espera del desenvolupament del cas

La comissió permanent d’ERC ha decidit suspendre de militància de forma cautelar l’exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Ausàs, fins a tenir més informació sobre el cas de contraban en el que està implicat i pel qual va ingressar a la presó el passat dissabte a l’espera del pagament d’una fiança de 145.000 euros. De fet, s’espera que en les properes hores es faci efectiu el pagament, després que la jutge no acceptés els avals presentats per l’advocat d’Ausàs el passat dissabte.

Aquesta suspensió cautelar de militància implica, segons ha explicat la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que els drets com militant d’Ausàs ‘queden congelats’ fins que la direcció del partit disposi de més informació sobre les circumstàncies del cas.

La detenció d’Ausàs continua generant reaccions en l’àmbit polític com la del president de la Generalitat, Artur Mas, que ha demanat ‘esperar que es conegui tota la veritat’ i actuar ‘amb totes les conseqüències’ si es demostra que hi ha hagut delicte i ha afirmat que ‘tot apunta que aquí hi ha coses mal fetes’.

D’altra banda, l’advocat d’Ausàs, ha assegurat aquest dilluns al migdia en declaracions a l’Agència EFE, que la família intentarà reunir aquest mateix dilluns els 145.000 euros de fiança. L’advocat Jordi Alís, ha explicat que està intentant solucionar els problemes que li han impedit dipositar els diners tot i que no ha donat detalls de quins són aquests impediments. En aquest sentit ha manifestat que ‘no hem pogut dipositar encara la fiança i no sé si podrem fer-ho aquesta tarda. Estem treballant per solucionar-ho’.

1 comentari

  1. Hombre compra tabaco en Andorra
    Transporta el tabaco a España
    Hombre vende el tabaco de Andorra en España sin pagar los impuestos al estado español.

    El hombre dice que las cajas de tabaco eran para una mudanza

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES