ERC organitza un recorregut històric per la Seu republicana de Martret, Canturri i Rosique

La secció local d’ERC a la Seu d’Urgell organitza, divendres 8 de novembre, un recorregut històric per la Seu republicana de Martret, Canturri i Rosique.

La ruta, guiada per l’historiador Climent Miró, passarà per diferents espais simbòlics de la Seu republicana del moment.

L’activitat, s’ha organitzat aprofitant que, des de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, hi ha prevista una xerrada de l’historiador Pau Vinyes i Roig sobre els tres republicans exiliats a Mèxic -Martret, Canturri i Rosique- i la coincidència que el net de Bartomeu Rosique assisteixi a la xerrada que versa sobre el seu avi.

Bartomeu Rosique fou, militant d’ERC i secretari del Comitè Executiu comarcal d’ERC-Alt Urgell, va ser escollit delegat per formar part del primer Congrés Nacional d’ERC, conjuntament amb els companys urgellencs Enric Canturri, Joan Puig, Ferran Zulueta, Blanco i Pallerola. Ocupà, també, i molt breument, el càrrec de jutge de pau a la Seu.

La visita guiada tindrà lloc aquest divendres, 8 de novembre, a les 16.30h i s’iniciarà davant de l’Arxiu Comacal. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom.