La Federació Regional d’ERC a l’Alt Pirineu i l’Aran organitza al llarg d’aquest mes de novembre un seguit de trobades a nivell comarcal per tal de saber quina és l’opinió dels seus militants i simpatitzants, i dels habitants del Pirineu en general, envers el projecte de candidatura Pirineus-Barcelona per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern l’any 2030.

Amb l’objectiu d’escoltar la ciutadania, diversos càrrecs electes i orgànics d’Esquerra assistiran a les reunions “per tal de copsar l’opinió que en té el territori i poder fer partícip al Pirineu d’aquelles decisions que l’afecten”. Aquests debats, i les conclusions que en surtin, serviran al partit per definir quin posicionament prenen respecte de la candidatura olímpica.

El president de la Federació d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran, Francesc Viaplana, ha explicat a RàdioSeu que consideren que “el més pertinent és fer un debat a cada comarca del nostre territori per saber què en pensa la gent, tot traslladant la informació de què disposem fins ara i que, alhora, la gent pugui aportar la seva visió, amb els pros i contres”. Viaplana creu que “els Jocs són una oportunitat per al territori”, però es mostra en contra que es condicioni a la candidatura olímpica l’execució o no execució d’infraestructures pendents des de fa anys, especialment pel que fa a comunicacions viàries, ferroviàries i de noves tecnologies.

Reunions previstes

Les dues primeres reunions seran aquest dissabte dia 10: a Vielha, es farà a les 11 del matí al Local Associatiu (antics jutjats); i a Barruera, a les 5 de la tarda a l’Ajuntament de la Vall de Boí.

A la Seu d’Urgell, l’acte previst tindrà lloc dissabte vinent, 17 de novembre, a les 5 de la tarda al CETAP, a la tercera planta del Centre Cultural Les Monges. El mateix dia, a les 11 del matí, també hi haurà una altra trobada a Alp, a la sala d’actes de l’Ajuntament. El cicle es completarà el 24 de novembre amb dos actes més: a Tremp (a les 11 del matí, a l’Epicentre), i a Sort (a les 5 de la tarda, a l’Ajuntament).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada