El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de la Seu, ha presentat per a ser debatuda al ple del proper dilluns 15 d’octubre una moció on proposa avançar en les finances municipals cap a un model de fiscalitat progressiva.

L’objectiu de la proposta és, principalment,  corregir les desigualtats i garantir l’accés de tota la ciutadania als serveis públics així com afavorir la transició cap a un model energètic basat en energies renovables.

La formació fa un seguit de propostes per tal que siguin aplicades a les ordenances que han de debatre’s durant el proper mes de novembre, com són: crear un reglament d’ajuts vinculats al nivell de la renda i que permeti cobrir una part de la quota de l’IBI, bonificació dels immobles posats a disposició de la borsa municipal de lloguer social, i equiparar famílies monoparentals a les nombroses. També bonificacions als immobles amb sistemes d’aprofitament d’energia solar, recàrrec als habitatges buits, reducció de la taxa de l’aigua en diferents supòsits, així com també crear una taxa per l’aprofitament especial de les entitats financeres amb caixers automàtics a les façanes dels immobles amb accés directe des de la via pública.

ERC considera que aquestes, i altres propostes que han d’anar aplicant-se progressivament, han de permetre crear un model de fiscalitat socialment i mediambientalment més just.

Finalment, el grup municipal ha presentat també, dues preguntes que fan referència a la finalització de les obres de la plaça de l’arbre de Castellciutat que, actualment, es troben en una situació força endarrerida, tot i que en la licitació de les obres, un punt a valorar era el termini de finalització en el menor temps possible. Així doncs, els regidors pregunten:

  1. Quina és la data de finalització de les obres en que es va comprometre l’empresa adjudicatària en la proposta presentada?
  2. Es manté aquest termini o la data ha estat alterada? Si és així, quina és la data prevista de finalització?

    Text ERC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada