ERC d’Organyà sol·licita que una placeta es digui del referèndum de l’1 d’octubre

El  regidor d’ERC a Organyà, Sergi Parramon,  proposarà al plenari que se celebrarà el proper dilluns 16 d’octubre, que es realitzi el canvi de nom de la Placeta de les Homilies pel de plaça del Referèndum de l’1 d’octubre.

En aquella ubicació és on va poder-se situar, finalment, en un espai particular,  l’urna i el material electoral per tal de poder realitzar les votacions del referèndum de l’1 d’octubre.

Després de la celebració del Referèndum d’autodeterminació el passat diumenge i davant dels lamentables fets ocorreguts en diferents poblacions d’arreu del país, on van repetir-se els episodis de violència i agressions cap a la població per part de Policia Nacional i Guàrdia Civil, el regidor creu pertinent realitzar el canvi de nom de la placeta com a reconeixement de la fita històrica.

La placeta va estar ocupada durant tot el dia, per ciutadans d’Organyà i rodalies des de les cinc de la matinada, amb l’objectiu de defensar el col·legi i impedir el seu precintament i retirada del material electoral, és per aquest motiu que es creu necessari retre homenatge a la resistència pacífica que va oferir la vila d’Organyà.

Per altra banda, ERC la Seu, en el plenari que se celebrarà aquesta tarda, també ha presentat la mateixa moció adreçada, inicialment, al canvi de nom de la plaça de les Monges, tot i això, la formació ha presentat una modificació per tal que sigui la Comissió de Serveis Centrals l’encarregada de decidir l’emplaçament a anomenar com a “Referèndum de l’1 d’octubre”.

(Text i foto: ERC)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.