L’estudi, realitzat per TomTom Telematics i que ha enquestat 400 empreses espanyoles de tots els sectors els empleats de les quals utilitzen vehicles per al seu treball diari, també revela que, però, tot just el 58% de les empreses espanyoles amb flotes de vehicles proporciona formació als seus conductors per fomentar un estil de conducció més responsable.

Alhora, més del 48% d’aquestes empreses reconeix que els seus empleats s’han vist embolicats en accidents de trànsit en horari laboral. El 81% de les quals afirma que ha perdut productivitat a causa d’aquests accidents, ja sigui per baixes temporals o per la pèrdua de temps ocasionada.

“Conduir és una de les activitats de més risc a la qual un treballador s’enfronta diàriament, però moltes vegades se li dóna menys importància que a altres factors relacionats amb la salut en el treball”, comenta Heike de la Horra, director comercial de TomTom Telematics per a Espanya i Portugal. “De fet, segons dades de l’Institut Nacional de Salut en el Treball, els accidents de trànsit en horari laboral són l’única causa de mort laboral que va augmentar el 2016, el que dóna idea de la importància que tenen les polítiques de conducció responsable dins de les empreses”.

L’enquesta també especifica que el 30% de les companyies no té en marxa cap procés per analitzar els perfils de risc dels conductors al volant, per tal de comprovar quines persones necessiten més ajuda per millorar el seu estil de conducció. No obstant això, la dada positiva és que gairebé un 65% diu oferir als seus conductors eines tecnològiques que els ajuden a conduir millor.

 “Les empreses han de ser conscients de la necessitat de millorar la seguretat dels seus conductors. A més, prendre mesures per fomentar un estil de conducció més responsable i segur també pot ajudar a generar beneficis econòmics, ja que es redueix el cost en combustible i en assegurances i s’augmenta la productivitat”, finalitza Heike de la Horra.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada