estiraments

No  hi ha error més greu que fer un esport o activitat física sense efectuar un entrenament previ de flexibilitat. Els estiraments sempre s’han de fer després d’una bona entrada en calor, perquè els músculs augmenten el seu nivell de temperatura interna i això afavoreix l’entrenament. 

Convé fer exercicis d’estirament abans, durant i després d’una sessió d’entrenament.

• Abans: els estiraments han de fer-se després d’una bona entrada en calor i abans de l’entrenament pròpiament dit ja que aquesta qualitat és susceptible de millora després de l’entrada en calor i abans de que l’entrenament produeixi rigidesa muscular, per acumulació de desfetes metabòliques, per tant els millors beneficis els aconseguirem abans de l’entrenament i prepararem els músculs per a l’entrenament vigorós, disminuint la possibilitat de lesions.

• Durant: la realització d’exercicis d’estirament durant la pràctica de l’activitat física i/o esportiva ajuda a evitar i posposar la rigidesa muscular, eliminar desfetes metabòliques i disminuir el risc de lesions.

• Després: els exercicis d’estirament, després d’una sessió d’entrenament, afavoreixen la recuperació muscular, el reg sanguini i redueixen la rigidesa muscular.

Font: PortalFitness

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada