Entre 7 i 8 vehicles de mercaderies perilloses passen cada dia laborable pel túnel de les Dos Valires

Durant les primeres dues setmanes d’obertura del nou túnel de les Dos Valires, la infraestructura està registrant el pas d’entre 7 i 8 vehicles de mercaderies perilloses diaris de dilluns a divendres. El cap d’Àrea de Mobilitat i Seguretat Viària, Jaume Castells, ha explicat que, de moment, els tràmits per fer el pas d’aquest tipus de vehicles estan funcionant bé, i que només s’ha donat un cas en què un camió va circular-hi sense haver demanat el permís previ.

Jaume Castells ha explicat que com que l’obertura ha coincidit amb el mes d’agost, de moment, entre setmana, només passen diàriament uns 7 o 8 vehicles de mercaderies perilloses, ja siguin de carburants, de gasos o de quitrà. S’espera que després de les vacances de la construcció i, sobretot, de cara a la tardor, quan es comencin a omplir els dipòsits de les calefaccions, el trànsit de mercaderies perilloses s’incrementi considerablement.

Castells reconeix que els tràmits que han de fer els transportistes són feixucs, ja que han de demanar autorització al Centre Nacional del Trànsit. Per aquest motiu, al setembre es farà una nova reunió amb el sector per si cal matisar algun aspecte del procediment, i en un futur no es descarta poder modernitzar el tràmit, per tal que es pugui fer a través d’un web i sigui més automatitzat.

De moment, el procediment ha funcionat bé, i només hi ha hagut un vehicle de matèries perilloses que ha circulat sense l’autorització, per la qual cosa s’ha avisat l’empresa sobre la necessitat de respectar el Reglament.

Des de la UTE Aerco Cevalls, encarregada del mateniment i l’explotació del túnel, han explicat a l’ANA que de moment no hi ha hagut incidències remarcables en la nova infraestructura. Tan sols han hagut d’intervenir per avisar els vianants que està prohibit l’accés a peu, així com per evitar que alguns conductors parin en llocs prohibits per fer fotografies del nou túnel.

El primer dia d’obertura van utilitzar el túnel fins a 3.200 conductors en direcció Encamp, i 2.700 en sentit contrari. Al cap d’uns deu dies, el trànsit s’ha començat a estabilitzar, amb una mitjana de 2.500 vehicles de la Massana cap a Encamp, i de 2.100 en l’altre sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.