Entre 600 i 900 professionals immobiliaris participaran en el 68è Congrés Mundial de la FIABCI

Després de celebrar les darreres edicions en països tan diferents com ara Malàisia, Panamà, Rússia, Xipre o Luxemburg, Andorrà acollirà, del 23 al 28 de maig de 2017, el 68è Congrés Mundial de la FIABCI, la principal organització mundial immobiliària que representa a més de dos milions de professionals del sector arreu del món. Durant l’acte de presentació del congrés, que ha tingut lloc aquest dimarts al matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, el president de la FIABCI, Jordi Galobardas, ha indicat que atenent a les xifres dels anteriors congressos, “preveiem una participació d’entre 600 i 900 professionals procedents de 65 països diferents” i ha afegit que a banda d’organitzar reunions, conferències i esdeveniments ludicoculturals, el congrés permetrà establir una xarxa de negocis d’àmbit internacional amb un retorn final que “de ben segur serà molt important per al sector andorrà”.

Quant al pressupost estimat, el vicepresident de la FIABCI, Jordi Ribó, ha detallat que el cost total previst és de 400.000 euros, dels quals el Govern n’aportarà 110.000, mentre que el Comú d’Andorra la Vella col·laborarà aportant l’equipament i el personal necessari per fer front a l’organització de l’esdeveniment -valorat en 60.000 euros- i una “possible aportació econòmica directa en funció dels resultats”, segons ha indicat la cònsol major, Conxita Marsol. Pel que fa al contingut que s’exposarà en el congrés, Ribó ha explicat que se centrarà en la temàtica de les ‘smart cities i smart buildings’, ja que tal com ha recalcat, “Andorra està treballant per esdevenir en un referent sobre la innovació a les ciutats i edificis”.

Tot i que no es descarta un pic d’afluència que permeti arribar als 900 assistents en algun dels actes programats, al voltant de 700 professionals del sector immobiliari procedents de 65 països participaran en el 68è Congrés Mundial de la FIABCI, que se celebrarà al Centre de Congressos d’Andorra del 23 al 28 de maig de 2017. En aquest sentit, el president de la FIABCI, Jordi Galobardas, ha comentat que atenent a les característiques d’Andorra “creiem que unes 700 persones podria ser una bona xifra”, però ha afegit que algun dels actes com ara el sopar de lliurament dels premis d’excel·lència immobiliària “poden comptar amb unes 900 persones”. “L’any passat es va celebrar a Kuala Lumpur amb un miler d’assistents”, ha detallat. El cost total previst és de 400.000 euros, dels quals el Govern n’aportarà 110.000.

Per la seva banda, el vicepresident de la FIABCI Andorra i vicepresident d’Europa i Orient Mitjà de la FIABCI, Jordi Ribó, ha detallat que d’entre els diferents països participants, destaquen “nacions tan importants com ara els Estats Units, Austràlia, Taiwan, Rússia, Nigèria o Iran” i ha assegurat que un dels plats forts serà l’entrega dels premis d’excel·lència immobiliària, ja que “preveiem una assistència de 900 persones i són uns reconeixements rellevants i força concorreguts sobretots per als països asiàtics”. A més, després d’explicar que els sis dies del congrés es dividiran en tres inicials en què es farà treball intern amb conferències pròpies sobre què és l’associació i tres posteriors amb ponències per a tots els congressistes, Ribó ha destacat que també s’organitzaran jornades lúdiques i culturals “perquè els participants puguin gaudir del país”.

En relació a l’impacte que suposarà aquest esdeveniment, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha assegurat que aquest tipus de congressos són “una plataforma ideal d’intercanvi entre empresaris arribats d’arreu del món” i ha afegit que gràcies a tractar-se d’un tipus d’esdeveniment “molt atomitzat” permetrà als professionals andorrans “entrar en contacte amb altres empreses amb l’objectiu de col·laborar professionalment en un futur”. “Al final, aquestes empreses fan de prescriptors del país i tenen clients potencials que poden estar interessats a invertir a Andorra”, ha admès.

D’altra banda, Camp ha recordat que el congrés se celebrarà durant un dels mesos amb menys afluència turística i, per tant, “amb els càlculs inicials creiem que les 3.000 pernoctacions hi seran i ens aniran molt bé”. A més, el ministre ha indicat que gràcies al congrés es potencia el turisme de congressos, que “és un mercat madur amb molta competència”, s’internacionalitza el país i es dóna a conèixer el sector immobiliari andorrà, que tot i l’efecte de la crisi econòmica “segueix sent un dels sectors amb més tradició i importància a Andorra”, ha insistit. Precisament, Camp ha recordat que algunes de les empreses que formen part de l’Andorra Convention Bureau també hi participaran, “beneficiant-se de l’arribada dels congressistes i adquirint un aprenentatge amb un congrés de gran format”.

Per la seva banda la cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha recalcat que “és tot un èxit poder participar i col·laborar en un esdeveniment com aquest” i ha afegit que amb aquestes iniciatives “tenim una bona oportunitat per potenciar Andorra la Vella com a centre de congressos”. Marsol ha assegurat que el Centre de Congressos de la capital “és de primer nivell i està molt ben situat” i ha comentat que “esperem que aquest esdeveniment aporti un retorn important a la parròquia”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada