dav

L’entrada a la piscina municipal de la Seu d’Urgell serà gratuïta des d’aquest dijous i fins dissabte a causa de l’onada de calor. La mesura s’ha posat en marxa perquè es preveu que els pròxims dies les temperatures pugin de manera excepcional. El Servei Meteorològic de Catalunya avisa que el termòmetre podria arribar als 40 graus a la nostra ciutat.

A les persones que accedeixin a la piscina municipal se’ls lliurarà un tiquet gratuït, que hauran de conservar en bon estat per tornar-lo a la taquilla quan surtin de la instal·lació. D’aquesta manera, el podran fer servir d’altres usuaris que vulguin refrescar-se.

L’aforament de la instal·lació és de 472 persones. Una vegada es completi, no es permetrà entrar més banyistes per motius de seguretat. La piscina obre cada dia de les 10 del matí a les 8 del vespre.

Mesura excepcional

Aquesta mesura de caràcter excepcional ha estat presa per l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, després que el grup municipal de la CUP suggerís l’acció per l’activació de l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya a causa de l’onada de calor que pateix el conjunt del país. La iniciativa també s’ha aplicat a d’altres municipis catalans.

Altres mesures de prevenció per combatre la calor

L’Ajuntament de la Seu recorda un seguit de mesures per combatre la calor, com hidratar-se molt sovint, beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos. També és convenient evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació. Les tasques d’anar a comprar caldrà fer-les preferentment de bon matí o a la tarda, quan el sol ja declina. Un altre suggeriment és que les persones que treballin a l’aire lliure portin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Igualment, és molt recomanable fer esport en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Altres indicacions davant l’onada de calor és que les persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran, que són els que pateixen més els efectes de les temperatures severes, s’hidratin sovint. Si no es disposa de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic on n’hi hagi. D’altra banda, es recomana visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Pel que fa a les mascotes, cal treure-la a passejar en les hores més fresques i que durant el dia tingui força aigua a l’abast i s’estiguin a l’ombra.

Factors de risc

L’objectiu d’aquests consells és reduir riscos i protegir la salut, en especial dels col·lectius més vulnerables. Cal recordar que els factors de risc més importants són l’edat (especialment persones més grans de 75 anys i lactants), persones amb discapacitats físiques i/o psíquiques, persones amb malalties cròniques (en especial les cardiorespiratòries), la polimedicació (fer especial menció als efectes de la medicació que actua sobre el sistema nerviós central i que pot afectar la termoregulació), la hidratació incorrecta i l’excés d’activitat física.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada