Entrada d’aire africà amb pols del desert que eleva la contaminació a valors històrics

L’estació fixa de vigilància de la qualitat de l’aire de la vall central ha registrat, aquest dilluns, les dades de contaminació més elevades dels darrers deu anys a causa de l’arribada d’una bossa d’aire africà amb contingut de pols del desert.

La qualitat de l’aire durant la jornada d’avui ha assolit les pitjors dades en quant a nivell de partícules en suspensió a l’atmosfera dels darrers anys, amb un nivell de contaminació de 5 sobre 5. Així, les dades s’han situat en 199 µg/m3 en les primeres 10 hores del dia d’avui, mentre que els nivells recomanables per l’Organització Mundial de la Salut, fixats com a límits per la normativa andorrana, són de 50 µg/m3 al dia. Aquesta massa d’aire africà va fer pujar les temperatures ahir diumenge fins als 19,5ºC al Roc de St. Pere; 5ºC més que el dia anterior.

La previsió és que els nivells de qualitat de l’aire es comencin a restablir de manera progressiva a partir de les properes 24 hores.

La informació referent a la qualitat de l’aire es pot consultar, i s’ha anat actualitzant automàticament, a través del web del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat www.aire.ad, així com del seu compte de Twitter @aireandorra.

2 comentaris

  1. Corregit, gràcies per l’avís.

  2. En el link “aire.ad” s’ha colat una coma al final que li fa donar un error

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada