Aquest divendres, 1 de febrer, entra en vigor l’aixecament del secret bancari a Suïssa, tal com es va aprovar el passat 28 de setembre del 2012 en el si del Parlament, amb el vot a favor de 130 diputats i 54 en contra, tal com recull el diari Expansión. Això suposa que a partir d’ara Suïssa entregarà informació a tots aquells països que la sol·licitin i que hagin firmat un conveni per evitar la doble imposició (CDI).

L’acord pres pel Parlament i que entra en vigor aquest divendres suposarà que els països que tinguin un CDI signat amb Suïssa, podran demanar-li dades d’aquells persones de les que se sospiti que hagin evadit capitals o realitzat algun frau, sense la necessitat de proporcionar dades concretes per aconseguir la informació. Fins ara, s’havien d’aportar dades específiques i provar el delicte fiscal dels presumptes estafadors per a que Suïssa proporcionés la informació, que fins al moment, només realitzava sota petició d’un jutge.

A Andorra, aquesta notícia arriba mentre precisament s’estan negociant els convenis de doble imposició amb França i Espanya, i amb l’intercanvi d’informació fiscal regulat per uns acords signats durant el 2009 i 2010, que no permeten de moment sol·licituds massives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada