Aquest dijous ha entrat en funcionament la nova rotonda situada a la sortida est del túnel d’Envalira, que permet accedir al Pas de la Casa sense entrar en territori francès. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, els cònsols d’Encamp i altres representants del Govern i de la concessionària del túnel han visitat la infraestructura, que connecta amb el vial que arriba al Pas de la Casa per la zona de l’escola.

Torres ha destacat que aquesta era una infraestructura “molt demanada pels veïns del Pas de la Casa i pel Comú d’Encamp”, i ha celebrat que “entre aquesta legislatura i la passada s’hagi pogut arribar a un acord amb la concessionària” per poder fer-la. Amb aquesta rotonda, ja no caldrà travessar el riu Arieja i trepitjar uns metres de territori francès quan es vol accedir al poble fronterer passant pel túnel d’Envalira.

El ministre ha destacat que aquest fet permetrà guanyar temps quan hi hagi retencions a la carretera francesa, ja que es podran evitar i accedir directament al poble. En aquest sentit, ha assegurat que aquest fet també serà positiu per als equips d’emergències, ja que “es guanya un minut” accedint al Pas de la Casa per aquesta nova entrada. Un temps que, lògicament, s’incrementa en cas que hi hagi retencions a la carretera francesa.

El fet de creuar uns metres per territori francès abans d’accedir al Pas de la Casa no comporta cap problema jurídic, ja que Andorra i França tenen acords que ho habiliten –de fet, la duana juxtaposada es troba uns metres més avall-. Tot i això, Torres ha insistit que l’obra s’ha fet per una qüestió de “comoditat” i pel fet de no haver de trepitjar territori estranger per accedir a un poble andorrà.

En total, les obres han tingut un cost d’un milió d’euros, i Torres ha celebrat que “el temps hagi estat benevolent i ens hagi permès acabar-les abans que comenci l’hivern”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada