Ensisa reparteix la meitat dels 742.000 euros de benefici en forma de dividends

canillo2Després d’uns anys sense poder-ho fer, Ensisa tornarà enguany a repartir dividends gràcies als bons resultats aconseguits la temporada passada. El director general de la societat, Conrad Blanch, ha presentat els estats financers d’Ensisa durant la sessió de Consell de Comú de Canillo d’aquest dijous, i ha destacat que durant la temporada passada es va aconseguir un total d’ingressos de 25,4 milions d’euros i un augment de les vendes de l’11,6%, fet que va permetre tancar l’hivern amb uns beneficis de 741.602 euros, la meitat dels quals es repartiran entre els accionistes, que són el mateix Comú (50,1%), Crèdit Andorrà (49,5%) i un percentatge testimonial que tenen les famílies fundadores. També gràcies al cash-flow aconseguit de 5,7 milions d’euros, s’ha pogut continuar invertint i retornant deute.

Ensisa ha presentat aquest dijous davant del Comú de Canillo els resultats de la temporada passada per tal que fossin aprovats pel ple. El cònsol major, Josep Mandicó, ha fet una valoració molt positiva de les xifres i de la possibilitat de repartir dividends, tenint en compte les temporades anteriors en què s’havien perdut molts diners. Mandicó ha volgut destacar, a banda del benefici de 741.602 euros, el cash-flow que s’ha aconseguit gràcies a l’important programa d’amortitzacions que té la societat, i que ha permès tornar a fer una inversió important per aquesta temporada, que ascendeix a 4,3 milions d’euros. A nivell de l’endeutament d’Ensisa, el cònsol ha dit que es mantindrà al voltant dels 11,5 milions d’euros. Pel que fa al repartiment d’uns 370.000 euros en dividends, Mandicó s’ha mostrat satisfet pel fet que ‘una empresa que inverteix molt encara pugui repartir dividends entre els accionistes’.

El director general d’Ensisa, Conrad Blanch, ha explicat que la inversió s’ha destinat principalment a la innivació artificial de la pista Àliga i a la pista Guineu, i que per a aquesta temporada el client també trobarà millores en la cobertura de wi-fi, la remodelació de la planta baixa i la terrassa del restaurant Gall de Bosc, i l’ampliació de l’snowpark del Tarter. La temporada, que començarà ja anticipadament aquest cap de setmana, s’allargarà fins el 21 d’abril, i té com a esdeveniments destacats la celebració d’una nova Copa d’Europa tant masculina com femenina del 10 al 16 de març i la celebració dels 50 anys d’Ensisa el 8 de febrer.

La sessió de Consell de Comú d’aquest dijous també ha servit per aprovar un concurs per a la recollida d’escombraries que s’ha fet conjuntament amb Ordino i la Massana, per tal d’optimitzar recursos i aconseguir un estalvi anual de 74.000 euros. La intenció és que d’aquí dos anys, quan finalitzin els contractes que tenen els comuns d’Encamp i d’Escaldes-Engordany, fer un nou concurs que englobi les cinc parròquies i poder aconseguir un estalvi superior. També s’ha aprovat l’adquisició, mitjançant un sistema de renting, de tres vehicles d’ús comunal, que generaran una despesa anual de 35.000 euros anuals, tal com ha detallat el conseller de Serveis i Via Pública, Pere Jané, que per motius personals aquest mateix dijous ha deixat de presidir aquesta comissió, que a partir d’ara tindrà al capdavant el mateix cònsol major.