El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del titular d’Educació i Ensenyament Superior, destinar 30.000 euros a la convocatòria dels nous ajuts de doctorat i 60.000 euros a la convocatòria dels ajuts de renovació, per al curs acadèmic 2017-2018.

El Govern d’Andorra, a través del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, promou que els joves puguin iniciar i continuar la seva carrera professional en l’àmbit de la recerca mitjançant els estudis de doctorat, motiu pel qual, un any més, es convoquen els ajuts de tercer cicle.

La convocatòria preveu dos nous ajuts de doctorat. Hi poden optar els estudiants que compleixin els requisits acadèmics que els permetin accedir a un programa de tercer cicle oficial o que estiguin cursant el primer any d’un doctorat oficial. També és requisit que tinguin nacionalitat andorrana; o la residència legal i efectiva d’una antiguitat mínima de cinc anys consecutius anteriors a l’entrada de la sol·licitud; o que desenvolupin el seu doctorat a ple temps, de manera presencial, en una de les universitats del Principat.

Els ajuts són per a una dedicació exclusiva i tenen una durada màxima d’un any, tot i que es poden renovar fins a un màxim de dos anys, amb una durada total de tres anys. La dotació dels ajuts es concreta amb un import de 1.250 euros mensuals amb un total de 15.000 euros anuals.

Pel que fa als ajuts de renovació, es preveuen atorgar quatre ajuts als estudiants que hagin estat beneficiàries dels nous ajuts de tercer cicle durant el curs 2016-2017, o hagin renovat per primera vegada l’ajut durant el curs 2016-2017, i que no hagin superat la durada total màxima de tres anys de doctorat.

El termini de presentació de les sol·licituds es tanca el divendres 26 de maig del 2017, dins de la franja horària d’obertura al públic del Servei de Tràmits del Govern d’Andorra.

La convocatòria de nous ajuts es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra la setmana vinent. Per a més informació podeu consultar la pàgina web http://www.ensenyamentsuperior.ad/recerca  o trucar al telèfon 743300.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada