Enric Riu explica a Andorra la seva recerca sobre Wagner i el nazisme

El docent, musicòleg i col·laborador de RàdioSeu Enric Riu oferirà aquesta setmana una nova conferència sobre ‘Wagner, Hitler i el partit nazi’. En aquesta ocasió serà a Andorra, concretament al Centre Cultural La Llacuna d’Andorra la Vella.

Wagner (1813-1883) va ser un personatge polifacètic: compositor de 13 òperes i redactor dels corresponents llibrets, escriptor d’assajos de contingut estètic-filosòfic, revolucionari amic de Bakunin i simpatitzant amb les idees de Proudhon. Mig segle després de la seva mort, però, va ser adoptat com a icona musical pel nazisme. La xerrada explicarà l’ús que Hitler va fer de la música d’un dels emblemes culturals d’Alemanya.

Enric Riu és llicenciat (Magíster Artium) en Composició per la Universitat de Viena, DEA en Musicologia per la Universitat de Barcelona i doctorand per la UAB. Com a conferenciant és sovint convidat per parlar, especialment, sobre el període d’entre guerres i la música durant el nazisme.

Com a compositor, la seva producció abasta des de la música solista fins a gran orquestra passant per la cambra, el cant, la música coral i l’escènica. Ha col·laborat amb articles en publicacions com Música d’ara, Acàcia, Transversal, Tritonus, Le Monde Diplomatique i Mundoclasico.com. Cada dilluns, presenta i dirigeix el programa de música clàssica El galliner a RàdioSeu.

TOTES LES NOTÍCIES