Aquest migdia s’ha presentat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell les conclusions de l’estudi de necessitats del Pla Estratègic Comarcal de l’Alt Urgell de prevenció i per afrontar de manera comunitària el bullying. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, la regidora d’Ensenyament, Sílvia Iscla, i el cap d’Inspecció adjunt del Departament d’Ensenyament de la Generalitat a Lleida,  Josep Serentill.

La conclusió principal que ha arribat la Comissió de Convivència, que es va crear per donar una resposta coordinada a aquesta problemàtica, és que cal abordar l’assetjament escolar des d’una perspectiva social, i no només escolar, i vincular-ho com una problemàtica de la societat.

L’altra conclusió que també destaca en aquest estudi és que els diferents col·lectius consideren que les mesures actuals per afrontar el bullying són insuficients.

Val a dir que aquestes i altres conclusions són fruit del treball de tot aquest curs escolar portat a terme amb docents, famílies, alumnes, monitors de transport escolar i de menjador, monitors de lleure i professionals de l’ensenyament, de la sanitat, seguretat, joventut, de l’esport, entre d’altres.

Per elaborar aquesta diagnosi s’han creat convocat diferents grups de discussió, formacions a docents, xerrades a famílies i enquestes, on hi han participat directament unes 700 persones de la Seu i comarca. 

Altres necessitats diagnosticades

L’estudi també conclou altres necessitats per fer front i evitar l’assetjament escolar com la formació continuada de docents, professionals i famílies i establir un circuit i protocol clars i consensuats per abordar aquesta problemàtica.

També ha sorgit una clara demanda de realitzar més activitats vivencials, així com una petició d’ensenyar un ús responsable de mòbils i xarxes socials. D’altra banda, també destaca la petició dels clubs esportius en poder rebre assessorament professional respecte aquesta problemàtica.

Partint d’aquestes necessitats reals, la pròxima tardor es dissenyarà el pla d’actuacions per prevenir i afrontar l’assetjament escolar des de la proximitat i la coordinació territorial.

Congrés Educació i Entorn

En aquesta presentació, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha avançat que pel proper Congrés Educació i Entorn que se celebrarà al maig de 2019 l’ajuntament ha proposat que el bullying sigui la temàtica central.  

Aquest Pla Estratègic Comarcal ha estat impulsat per l’ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya, amb el suport de l’IDAPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada