Els comuns d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany han anunciat aquest dijous que l’empresa Enginesa ha estat la guanyadora del concurs d’embelliment conjunt de les avingudes Meritxell i Carlemany. En concret, Enginesa serà l’empresa adjudicatària per la realització del projecte i la direcció d’obra, al costat d’un equip multidisciplinar, integrat també pels dos comuns i les associacions de comerciants. El projecte estarà enllestit d’aquí a deu setmanes, les obres començaran al mes de setembre a Andorra la Vella i al 2018 a Escaldes-Engordany, i es preveu que l’embelliment estigui acabat al 2019.
Text: L’empresa que ha guanyat el concurs d’embelliment conjunt de les avingudes Meritxell i Carlemany és Enginesa, segons han anunciat aquest dijous els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. En concret, s’encarregarà de la redacció del projecte i la direcció d’obra, després d’haver estat l’empresa escollida entre les quatre que s’havien presentat. Les obres començaran previsiblement al mes de setembre a Andorra la Vella i al 2018 a Escaldes-Engordany, i es preveu que l’embelliment estigui enllestit el 2019. Els treballs es realitzaran per fases, amb l’objectiu de respectar les èpoques de màxima afluència de visitants.

“No volem fer una gran revolució, seran unes obres supreficials, com ara arreglar el paviment perquè tingui més qualitat, amb més llum i claror, que no sigui tan fosc, mentre que aprofitarem fanals i mobiliari”, ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha tret importància al fet que al final no s’hi hagi presentat cap arquitecte i que siguin enginyers els que se n’ocupin. “Quan estigui acabat -ha afegit Marsol- es veurà un conjunt, però això no treu que hi pugui haver aspecte diferenciats, com ara a la zona de The Cloud”.

Primer de tot, un equip multidisciplinar redactarà el projecte durant les properes deu setmanes, un equip integrat per l’empresa adjudicatària, els comuns i les associacions de comerciants. Pel que fa a Andorra la Vella, el pressupost per a la primera fase dels treballs és d’1 milió d’euros, mentre en el cas d’Escaldes-Engordany encara no està definit, perquè la partida s’inclourà en els comptes del 2018. En concret, la redacció del projecte i la direcció d’obra representa un 3,95% del pressupost total.

Sobre la possibilitat que es pugui unificar el nom comercial de les dues avingudes en un futur, un cop estiguin enllestides les obres, la cònsol major d’Andorra la Vella no ho ha descartat, però ha afirmat que “encara se n’està parlant i que no hi ha res decidit”. Ha reiterat que la part alta de l’avinguda Meritxell no serà per a vianants i que estan esperant uns estudis per acabar de definir les diferents opcions de circulació, amb un o dos carrils, però amb la voluntat de donar més rellevància als vianants.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada