Endavant, Antonio Guterres!!!!

Un dels càrrecs de més rellevància internacional és, sense dubte, el de la Presidència de les Nacions Unides. Des de el dia 1 d’aquest 2017 fins el 31 de desembre del 2021, va ésser escollit per a ocupar-lo, el candidat portuguès Antonio Guterres en substitució del fins ara Ban Ki-Moon.

Dono l’enhorabona a Guterres i també el coratge necessari per a poder veure complerts els objectius amb els que va presentar-se davant del Món, en el seu primer discurs com a President de la ONU, a la seu de Nacions Unides de Nova York: “Fem del 2017 un any en el que tots ens esforcem per superar les nostres diferències”.

Personalment soc un admirador d’aquest incansable lusità, conegut per tots els afers relacionats amb la pau i que compta amb un gran bagatge professional. Serà el primer Primer Secretari General de Nacions Unides que ha ocupat abans un càrrec polític de molta importància, com el de Primer Ministre (a Portugal) entre els anys 1995 i 2002, cosa que el seu mandat el farà ser peculiar.

El seu predecessor, Ban Ki-Moon, ha marxat sense haver pogut aconseguir donar per tancat cap dels diferents conflictes que hi ha arreu, com els del Congo, Rwanda, Sierra Leona, l’Orient Mitjà (entre Israel i Palestina) o davant l’amenaça nuclear de Corea del Nord.

Aquesta tasca de voler posar punt i final, així com donar solució urgent a la gran vergonya Siriana, son els objectius marcats per un Guterres ple d’experiència, per haver estat un alt comissionat de la ONU per als refugiats (ACNUR) entre els anys 2005 i 2015.

Per aconseguir-ho, Guterres té clar que la prioritat és la de “posar la pau primer, en un complicat context mundial, enquistat per les crisis de Síria, Sudan del Sud, Iemen, Burundi i Corea del Nord, on els missatges de tolerància impulsats per Nacions Unides son directament refusats per algunes de les figures més poderoses del Món, com ho és el nou President dels Estats Units, Donald Trump”

M’agradaria què, a l’igual que ho va fer el 2 d’abril del 2013 Ban Ki-Moon, Guterres vingués a Andorra perquè és la nova il·lusió per a la pau i qui sap si un futur Novell…

Segur que no serà gens fàcil aconseguir els seus objectius, però n’estic segur que se’n sortirà perquè el suport que va tenir la seva nominació, va comptar amb un ampli consens dels Estats Membres de Nacions Unides i… si no vaig errat, Andorra també va apostar per Guterres, cosa que em fa sentir especialment satisfet perquè la nostra veu dins del Món, va anar en consonància al suport de qui impulsa la pau i la tolerància.

Content de començar un nou any i content de saber que Guterres serà un gran pacificador, li dono l’enhorabona i el coratge per anar a per totes!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.