Endavant Alt Urgell ha fet una crida, mitjançant un comunicat, a desobeir el Tribunal Constitucional, després que l’òrgan judicial ha desautoritzat de la Declaració de Sobirania i pel Dret a Decidir, aprovada per àmplia majoria del Parlament de Catalunya. L’organització independentista creu que amb aquesta decisió, inèdita en la història jurídica contemporània, el TC “posa de relleu, una vegada més, la naturalesa il·legítima i antidemocràtica de l’Estat espanyol”.

Endavant denuncia que Espanya té “un ordenament jurídic que va sorgir sota la tutela de l’exèrcit franquista, que nega l’autodeterminació als pobles i els esquartera territorialment, que impedeix l’accés al poder polític i econòmic a la majoria de població i que es sustenta sobre un sistema de corrupció generalitzada”.

L’entitat qüestiona que un tribunal tingui capacitat per bloquejar la voluntat expressada democràticament per una àmplia majoria de la societat catalana.

Aquesta suspensió, hi afegeixen, obliga a moure fitxa “a les forces que durant els darrers 30 anys han col·laborat amb l’autonomisme”. En aquest sentit, Endavant posa en dubte “que les elits del país puguin conduir cap a un procés d’independència” i aposta per seguir defensant la plena sobirania econòmica dels Països Catalans i el paper de la gent treballadora. Alhora, rebutgen l’actual funcionament de la Unió Europea i les polítiques d’austeritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada