Encara podeu gaudir dels “RETRATSMÚSICSANDORRA” a la Sala Artalroc

L’exposició que es va inaugurar el passat 28 de novembre, encara es podrà visitar fins el diumenge dia 21 de gener i aplega quasi la totalitat dels músics del país. Un total de 66 imatges artísiques a gran format que ens permeten gaudir de la diversitat dels músics de diferents gèneres i estils,  així com de la creativitat dels autors del projecte,  encapçalats per Pep Aquareles.

El grup d’artistes fotògrafs, la majoria alumnes de Pep Aquareles, sota el nom de F-4 està integrat per Lluís Casahuga, Robert Verdaguer i Josep Otero, i evidentment el propi Aquareles que va comptar en una de les activitats paral·leles, amb el també fotògraf i especilalista de Jazz, Josep Maria Ubach : “Vermut i art al roc” ( 3.12.2017).  

En paral·lel es va presentar i també es troba a la venda al mateix espai expositiu ARTALROC, un llibre de gran format què, a part de les imatges artístiques dels protagonistes músics, es complementa amb una sèrie d’articles referents a la música del país. En imatges trobem des de la nuesa artística del també compositor i guitarrista David Sanz, (actual Cap d’Estudis de  l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella), en contrast amb el classicisme de la compositora i pianista Natàlia Solà, fins al tambè pianista i antic director de l’Institut d’Estudis Musicals, Sr. Josep Maria Escribano i la pianista Dolors Bellera també exprofessora del mateix Institut de Música. Albert Bartumeu als peus de Caldea presenta el seu “Teclat màgic” en una original perspectiva visual.  

En l’espai expositiu  ARTALROC  hom també descobreix l’ exprofessor de cant del mateix centre, Juan Tomàs  Casabon al costat de Gerard Claret i Àlex Arajol amb el seu violí i l’arc a l’aire, així com la Miriam Manubens envoltada dels arbres en un procès d’imatges en l’espai i el temps.

Per altra banda, el mestre Lluís Claret el trobem acompanyat de Bach i Bethoven a la Casa Museu d’Areny Plandolit a Ordino.  La Roser Palomero i el seu acordió a proximitat de la Catherine Metayer . En un altre lloc més intimista la pianista Marina Vallcorba  prop del músic Jordi Barceló, que ha trencat el mirall d’un espai interior més reduit. A l’altre espai, la Jonaina Salvador i altres músics d’estils ben diferenciats.

Seria molt llarg anomenar tots els components que formen la plataforma musical del país, però voldria mencionar entre altres,  l’Esther Peralba, el Landry Riba, el Jan Cartes i l’Oriol Vilella, etc. tots ells dignes representants de la diversitat musical del país, que Pep Aquareles i el seu grup ens han apropat a través del seu “objectiu visual” i  també mitjançant el seu documentat  llibre artístic.

Una proposta completa i arrodonida amb el concert que varen oferir el passat dissabte dia 13  a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino.  

Un concert amb el títol de “Silenci”, que va aplegar en vuit grups, la majoria dels músics que van poder participar, ja que tothom no tenia la disponibilitat per als assajos corresponents. És un projecte de molta envergadura,  i que va constituir una  molt bona iniciativa de país i en una perfecta harmonització  de les diferents generacions de músics, que incloïen el mestre Daniel Areny, que per cert va ser el meu primer professor de piano.

Finalment, em permeto recomanar-vos  una visita a la Sala “ARTALROC”  d’Escaldes-Engordany , perquè sens dubte us sorprendrà  i  alhora cal felicitar als promotors i al creatiu inciador del projecte, el  Pep Aquareles, així com  al Ministeri de Cultura per aquesta “trilogia” (expo-llibre-concert) tan interessant i alhora “exportable”.

Recordeu, “RETRATSMÚSICSANDORRA” encara es podrá visionar  fins el proper diumenge dia 21 de gener, a la Sala ARTALROC,  a l’ Av. Carlemany, n. 8,  d’Escaldes-Engordany,  al Principat d’Andorra.   

 

Text i fotos: Teresa Ventura.  Membre de l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA).