Encamp vol impulsar un parc natural que englobi Pessons, Ensagents, Cortals i Cubil

El nou equip comunal d’Encamp ha recuperat la idea de crear un parc natural a la parròquia, que englobi les zones de Cortals, Cubil, Pessons i Ensagents. El cònsol menor, Jordi Torres, ha explicat que en aquests moments s’està recopilant tota la informació per fer la sol·licitud, i que esperen que aquest mateix any es pugui presentar la proposta, perquè de cara l’any vinent puguin començar a promocionar i a vendre el producte.

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres Arauz, ha indicat que fa un parell de mesos que s’ha començat a treballar en el projecte, i que han començat a recopilar informació jurídica per declarar una zona d’interès natural. Han agafat com a base per començar a treballar els models dels parcs de Sorteny i del Comapedrosa, però també estan estudiant els parcs nacionals espanyols d’Ordesa i d’Aigüestortes, per poder afegir aspectes del funcionament que els parcs andorrans no hagin tingut en compte.

L’objectiu és que la denominació de parc natural serveixi com a reclam turístic, tenint en compte que a l’entorn del Pirineu, els parcs naturals atreuen a excursionistes i amants de la muntanya. Així, entenen que el projecte ‘pot ser un revulsiu tant pel poble d’Encamp com pel Pas de la Casa.

La intenció és que el parc englobi quatre grans zones d’interès natural d’Encamp: Cortals, Cubil, Ensagents i Pessons. Torres s’ha mostrat convençut que el projecte no influirà en les activitats que es duen a terme en aquests terrenys, ni pel que fa a la ramaderia ni per l’explotació com a pistes d’esquí. En aquest sentit, el cònsol ha indicat que parlaran amb els responsables de l’estació, però no creu que hagi d’influir perquè en principi el parc quedaria fora dels límits de l’estació.

Torres ha afegit que la intenció és acabar els tràmits durant aquest any per poder presentar l’estudi i la proposta, i de cara l’any que ve, començar a promocionar el producte.

1 comentari

  1. Estaria molt be. Però a Cortals es mala idea.
    Llavors treuran la estació intermitja del Funicamp ?¿ Quina clase de parc natural serà Cortals amb un teleferic, roca d´escalada i unes quantes cases ?¿

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES