encamp

El Comú d’Encamp ha tancat el segon trimestre amb un superàvit de 7,2 milions d’euros, que consolidat amb les partides de romanents de l’exercici 2014, queda en un superàvit global de 6,8 milions d’euros. Pel que fa a l’endeutament, aquest arriba als 29,8 milions d’euros dels quals, segons ha explicat el cònsol menor, Jordi Torres, 24,8 milions corresponen a l’endeutament real del Comú i els 4,9 restants són d’endeutament de la societat participada del Funicamp.

En aquest sentit, Torres s’ha mostrat satisfet amb aquestes xifres i ha assegurat que, “s’ha fet una bona feina i fruit d’aquesta hem aconseguit equilibrar les despeses corrents i els ingressos corrents”. Per la seva banda, des d’SDP, la consellera Eluska Galdós, ha considerat que els informes trimestrals no són significatius, “i més tenint en compte que aquí s’inclou la forta injecció de diners procedent de Gevivasa”.

Per altra banda, el Consell de Comú d’aquest dijous ha aprovat per unanimitat la creació d’un col·legi electoral al Pas de la Casa i la publicació d’un cens electoral provisional dels residents al poble a finals de setembre, perquè durant dos mesos, es comprovin les dades i es pugui sol·licitar el canvi d’adreça si s’escau.

La parròquia d’Encamp ha celebrat aquest dijous un Consell de Comú en què ha presentat la memòria d’execució del pressupost del 2015 corresponent al segon trimestre. Així doncs, el conseller de Finances, Ramon Jordana, ha explicat que a data 30 de juny, el Comú presenta un superàvit de 7.267.636,54 euros, que consolidat amb les partides de romanents de l’exercici 2014, suposa un superàvit global de 6.817.979,29 euros. Aquesta xifra és la suma del superàvit d’operacions corrents, que ascendeix a 2.350.848,64 euros, el superàvit d’operacions de capital, de 2.467.130,65 euros, i el resultat d’operacions financeres, de 2 MEUR.

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, en absència del cònsol major, ha valorat molt positivament aquestes xifres i s’ha congratulat pel treball realitzat, de fet ha assegurat que, “fruit de la bona feina hem aconseguit equilibrar les despeses corrents i els ingressos corrents”, i ha afegit que, “si continuem així, finalitzarem aquest mandat amb una situació financera molt millor que la que ens vàrem trobar l’any 2011”. Pel que fa a l’endeutament, el cònsol menor ha recordat que aquesta xifra és de 29,8 MEUR, dels quals 24,9 MEUR són d’endeutament real del Comú i la resta de la societat participada del Funicamp, i que es troba dins dels límits legals.

Per la seva banda, la consellera d’SDP, Eluska Galdós, ha considerat que els informes trimestrals no són significatius, “i més tenint en compte que aquí s’hi inclou la forta injecció de diners procedent de Gevivasa, Pas de la Casa, cens emfitèutic…”.

Col·legi electoral al Pas de la Casa

Un altre dels punts destacats de l’ordre del dia ha estat l’aprovació per unanimitat de la creació d’un segon col·legi electoral a la parròquia d’Encamp, ubicat al Pas de la Casa. El cònsol menor, Jordi Torres, ha agraït que la minoria ho hagi aprovat, malgrat retreure-li que tot i que anteriors equips comunals del Partit Socialdemòcrata no ho consideressin una prioritat, “finalment s’han adonat que era una necessitat per als veïns del Pas”. Per la seva banda, Joan Sans, ha valorat molt positivament aquest fet, però ha recordat que molts consellers actuals també participaven en anteriors equips comunals. Tot i això, ha assegurat que no entrarà “en aquest joc”, i donarà tot el suport necessari. Des d’SDP, Eluska Galdós ha felicitat la feina feta pel cònsol major, Jordi Mas, ja que diu, “ha estat una feina feta 100% pel cònsol”.

No obstant, Galdós s’ha mostrat preocupada pel fet que molts veïns tinguin la residència al Pas de la Casa, tot i viure a Encamp o fins i tot en altres parròquies, i ha volgut aclarir si cadascú podrà votar on li convingui. En aquest cas, Torres ha explicat que a finals del mes de setembre es publicarà un llistat provisional, i durant uns dos mesos, “depenent de la data de les eleccions”, es podran comprovar les dades perquè aquells que ho desitgin puguin sol·licitar el canvi d’adreça. Així doncs, els criteris que s’han definit són que cadascú voti on tingui registrada la seva adreça, i que l’escrutini s’haurà d’efectuar al Pas de la Casa.

Finalment, un altre dels punts que més polèmica ha suscitat durant el Consell de Comú, ha estat l’aprovació d’una modificació del pressupost per fer front a l’adequació de la coberta del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp, que es preveu que costi 770.000 euros. El conseller de la minoria, Joan Sans, ha votat en contra d’aquest acord tractat per la Junta de Govern, ja que critica la fórmula econòmica que s’ha emprat, assegurant que aquest projecte es va tirar enrere fa quatre anys i ara costarà més diners. Tot i això, s’ha mostrat convençut que és necessari actuar en aquest indret.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada