La tradicional festa de l’Escudella d’Encamp ha distribuït 2000 racions d’aquest plat tradicional en una jornada que ha aplegat centenars de persones que han pogut gaudir d’aquest àpat tradiciona que la parròquia celebra des de fa més de tres dècades. La plaça Sant Miquel ha esdevingut novament l’espai on les olles han començat a bullir, quan el dia encara ho havia clarejat, i on s’han desenvolupat els Encants de Sant Antoni que enguany han recollit 737 euros amb la subhasta dels 23 lots d’embotits i coques artesanes que ha dirigit el manador, davant la presència de les autoritats.

La parròquia obre la celebració de les escudellades que les diferents parròquies del país celebren pels volts de Sant Antoni. Amb una recepta específica, que des de fa més de tres dècades vetllen les padrines de la parròquia, Encamp ha elaborat i distribuït 2000 racions d’escudella: 1.500 inicials a les quals se n’ha afegit una olla més cedida pels escudellaires de La Massana, amb l’objectiu de satisfer la demanda dels milers de persones que han fet cua fins passades les tres de la tarda. Tothom s’ha endut la seva ració d’escudella amb carn d’olla, acompanyada del beure, el pa i la coca per a les postres.

Malgrat que el bon temps ha afavorit que molta gent decidiís fer l’àpat a l’aire lliure, la majoria de les persones han preferit endur-se l’escudella cap a casa. Com cada any, el comú ha fet els plats commemoratius de l’escudella que, en aquesta edició, han tingut com a element decoratiu una reproducció de l’escultura de l’escultura femenina que s’exhibeix a l’exterior de Casa Cristo i que homenatja la pubilla de la casa, la Florentina.

Prèviament a l’escudella, han tingut lloc els tradicionals Encants de Sant Antoni que enguany han recaptat 737 euros gràcies als lots d’embotits i coques que s’han subhastat. La dita més alta ha estat de 51 euros per fer-se amb una coca. Aquesta xifra caldrà sumar-hi ara la dels donatius particulars que s’entregarà a l’organització Càritas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada