Encamp redueix un 20% la despesa destinada a salaris dels cònsols i consellers

El Comú d’Encamp ha celebrat aquest dijous la seva primera sessió de consell del nou mandat encapçalat per Jordi Mas. Durant la reunió, s’ha aprovat la remuneració que rebran els cònsols i consellers de la corporació actual, que permet un estalvi de 89.000 euros en la despesa destinada a salaris, reduint un 20% aquesta partida respecte a l’anterior mandat. El Comú ha eliminat la tretzena paga, els consellers a ple temps i tots ells cobraran el mateix.

La primera sessió del consell de Comú d’Encamp ha servit per establir les remuneracions que rebran els cònsols i consellers la parròquia en aquest nou mandat. Segons s’ha aprovat en la reunió, els primers rebran 4.800 euros, un 10% menys que el que cobraven fins ara, i els segons 1.700 euros, una reducció que el cònsol major Jordi Mas no ha sabut xifrar però que elimina els extres per presidir comissions, dedicació a ple temps, etc. de manera que tots ells rebran el mateix. A més, el Comú també ha retirat la tretzena paga.

En total, la partida destinada als sous de la corporació comunal passa de 399.000 euros a uns 319.000, disminuint en 80.000euros, el que suposa una rebaixa de prop del 30%.

Aquest dijous ha quedat també constituïda la Junta de Govern, que estarà formada pel mínim de membres que estableix el reglament dels comuns: el cònsol major, el cònsol menor, el conseller major i el conseller menor. Qui no hi serà és la minoria, encara que, com ha reconegut el cap de l’oposició Joan Albert Sans, tot i que com a grup polític esperaven la proposta, ‘segurament no ho haguéssim acceptat’.

D’altra banda, les comissions de treball permanent han quedat constituïdes però caldrà esperar a la primera reunió de les mateixes perquè es decideixin els presidents i els responsables de cada àrea.

Durant la reunió s’ha informat a la nova corporació de les últimes decisions aprovades per la Junta de Govern, entre les quals una ampliació de crèdit de 7.900 euros per al pàrquing de Les Bons, diverses actuacions d’adequació, un suplement de crèdit per a cancel·lacions de pòlisses de 225.300 euros i l’endeutament a 31 de desembre, que se situa al voltant dels 38 milions.

Per últim, el cònsol major ha donat la seva opinió sobre el projecte de la Valira Nova i ha reiterat la seva preocupació per instal·lar quatre vies de circulació ràpida en una zona d’habitatges. Des de l’oposició, Sans, ha reiterat que durant la campanya ja van ser molt contundents amb aquesta proposta i ha considerat que com a Comú ‘ens hauríem de posicionar en contra d’aquesta decisió’. Segons el conseller del PS, cal escoltar i analitzar les propostes dels veïns, ja que el projecte inicial no és una bona solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.