El mes de maig serà el mes dels autors andorrans a Encamp i és que el Comú ha programat durant tres dimecres a les 21.30 hores concerts a la sala de la Valireta amb Jordi Barceló, Lluís Cartes i Patxi Leiva. Segons ha explicat la consellera de Cultura, Olga Moreno, es tracta d’un cicle de concerts ‘més intimistes, més temàtics i més diferents’ sota el títol Encants d’autor. Moreno ha animat al públic a ‘pujar a sopar, que passin una tarda a la parròquia i enllacin amb el concert’.

Parlant amb el cantautor Patxi Leiva perquè participés en la festa del poble d’Encamp el 22 de juny, va sorgir una proposta per donar visibilitat als autors del país i fer un cicle de concerts diferent al que s’havia programat fins ara dins l’àrea de cultura.

Com ha explicat la consellera encampadana, Olga Moreno, els artistes actuaran a la sala de la Valireta, que disposa d’una molt bona acústica, segons han destacat els autors que participaran al cicle Encants d’autor.

El primer en actuar serà Jordi Barceló el 15 de maig amb ‘un concert doble en un sol concert’, segons ha apuntat, ja que interpretarà els temes del seu darrer disc Grandalla i barrejarà el jazz amb el romanticisme ‘en una sola actuació’. Barceló ha agraït la iniciativa del Comú de ‘donar sortida als autors d’Andorra’ i ha afirmat que és important que es potenciïn els artistes locals ‘que també existim i ho fem força bé’. En aquest sentit, ha desitjat que el cicle tingui continuïtat i ha instat els artistes a sumar-s’hi per ‘donar-ho a conèixer’. A més, ha animat altres comuns a prendre exemple i ha afirmat que ‘fer gira per les set parròquies seria fantàstic’.

Per la seva part, Patxi Leiva ha indicat que portarà els temes del disc ‘però amb un enfoc diferent’. Leiva ha assenyalat que les característiques i l’acústica de la sala permeten deixar veure una part ‘més amagada’ de les seves interpretacions i transmetre ‘pensaments i sentiments’.

Segons el cantant i autor, el concert que durà a terme el 29 de maig servirà per ‘exposar el sentit de la lletra i comunicar el sentit del tema’, per sobre del ball com és habitual. Els assistents a la vetllada ‘descobriran una altra vessant’, ha assegurat.

Pel mig, el 22 de maig, serà Lluís Cartes qui participi en el cicle Encants d’autor que compta amb uns ‘preus raonables’, com ha manifestat la consellera de Cultura. Les tarifes són de 8 euros per un sol concert, 14 euros per dos concerts i 15 euros si es va a veure els tres autors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada