El  Comú d’Encamp ha presentat, aquest dimecres, el Campionat d’Europa de la Spartan Race, que tindrà lloc els pròxims 16 i 17 de setembre. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku i del director de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz.

Xavier Fernández ha donat com a primícia que enguany el traçat de la prova es desplaçarà des de Grau-Roig, punt de sortida i d’arribada, en direcció cap al Pas de la Casa, almenys en els recorreguts llargs, fent una activació en aquesta vila. El motiu d’aquest canvi és, com ha reconegut Ángel Sanz, ‘permetre que durant el recorregut hi hagi més espais per córrer, fent que la cursa sigui més divertida pels atletes’.

Un altre aspecte que ha volgut remarcar Fernández és que avui dia, i a dos mesos i mig de la prova, ja s’ha assolit el nombre d’inscrits que es va tenir l’any passat, ‘superant els 2.000 inscrits, sent una bona notícia tant per a la parròquia com per al país’. Fernández també ha volgut agrair que Spartan Race hagi confiat en Encamp per acollir el Campionat d’Europa d’aquesta cursa d’obstacles, que reunirà als millors corredors.

Fernández també ha volgut destacar que la Spartan Race no és només una cursa per a esportistes d’elit, sinó que ‘és una cursa per a tots els públics, on es pot participar en equips, amb els amics o com a experiència de repte personal’. Fernández ha volgut destacar que el Comú vol crear ‘un ambient d’esport i de valors com la companyonia, o els hàbits de fer esport i tenir una vida saludable’.

Per la seva banda, Betim Budzaku ha comentat que des d’Andorra Turisme es dóna suport a aquest tipus d’esdeveniments, com la Spartan Race, que aporten turisme i pernoctacions. Budzaku ha agraït la implicació del Comú d’Encamp amb aquest tipus de prova, i que s’hagi canviat la data al setembre, per poder donar-li la importància que es mereix la prova i així allargar la temporada d’estiu al nostre país. Budzaku també ha volgut destacar que és important que es realitzi, fora de la temporada d’hivern, una prova a Grau-Roig, perquè genera més notorietat de la marca en general.

D’altra banda, Ángel Sanz ha destacat que a part de la prova, hi haurà una activació de gent que vindrà a entrenar al país abans de la cursa, com és el cas d’Albert Soley, guanyador de totes les Spartan Race Espanya d’aquest any. Sanz ha remarcat que enguany espera tenir participants de 60 nacionalitats diferents al Campionat d’Europa, i que hi ha una alta probabilitat que fins i tot hi hagi americans buscant el seu camí cap al Campionat del Món.

Sanz també ha volgut destacar que gairebé la meitat dels participants avui en dia estan inscrits en la tanda Sprint, que significa que són persones que vénen a provar per primera vegada de fer una cursa d’obstacles.

Sanz també ha comentat que el divendres abans de la cursa es farà una activació al poble d’Encamp, amb la recollida dels dorsals dels esportistes de la tanda Elite.  També ha explicat que, en fer-se el Campionat d’Europa, hi ha molts mitjans interessats a assistir a la cursa, que farà que sigui un esdeveniment de parròquia i de país. Tanmateix, Sanz ha volgut recalcar que per cada persona participant en la cursa hi ha una ràtio d’acompanyants de 2,4 persones, que estaran pernoctant i passant el cap de setmana a casa nostra.

Comú d’Encamp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada