El  Carnaval d’Encamp tanca les seves portes després de cinc dies de festa, disfresses i polèmica. La cremada del Carnestoltes a la plaça dels Arínsols ha servit per cloure una de les festes més arrelades a Encamp i també una de les més polèmiques, després que els veïns denunciessin l’incivisme d’alguns dels assistents. A més, també s’ha realitzat una sardinada popular amb la participació d’una seixantena de persones i la lectura de les últimes voluntats del Rei Carnestoltes.

El foc ha actuat com a element principal en el darrer dia del Carnaval d’Encamp i és que la cremada del Carnestoltes i l’espectacle de foc amb Finderlight han clausurat una de les festes més tradicionals de la parròquia. Una festivitat que enguany també ha estat marcada per la polèmica, atès que veïns i ciutadanans d’Encamp han denunciat el deplorable estat dels carrers i diferents indrets de la parròquia, fruit de l’incivisme ocasionat pels assistents al Carnaval durant els cinc dies.

Per aquest motiu, alguns d’aquests veïns han començat a plantejar la idea d’una recollida de signatures, per tal de “posar fi al botellón”, tal com ha reconegut un dels promotors d’aquesta iniciativa. Malgrat això, encara no s’han posat terminis per fer aquesta petició tot i tenir la voluntat ferma de fer-ho.

La comissió de festes d’Encamp també ha recordat la figura d’Esteve Vidal, un ciutadà de la parròquia que durant més dues dècades va ser l’encarregat de fer la matança del porc i realitzar la botifarrada i la sardinada.

D’altra banda, per celebrar el darrer dia de la festivitat de les disfresses, el Comú ha organitzat una sardinada popular davant de la plaça dels Arínsols amb l’assistència d’una seixantena de persones. Precisament, els Arínsols també ha estat l’escenari de la lectura de les darreres voluntats de Sa Majestat Carnestoltes i l’actuació del Cullerot. Per últim ha arribat el torn d’un dels moments més esperats d’aquesta festa com és la cremada del rei, que també ha anat acompanyada de l’espectacle de foc Finderlight.

La flama del Carnestoltes, un any més ha posat punt final a activitats que han fet gaudir petits i grans de la parròquia com el ‘Ball de l’Ossa’, el ‘Judici dels contrabandistes’ o els diferents espectacles que s’han anat succeïnt durant aquests darrers cinc dies.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada