cortals

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, ha avançat aquest dissabte que el Comú tenen un plec de bases ja redactat per treure a concurs la concessió de la zona lúdica dels Cortals d’Encamp, que es coneixia com a Cortals Aventura. La concessió inclourà la gestió de l’alberg de la Baronia durant tot l’any. D’aquesta manera s’espera donar rendibilitat a la concessió durant tot l’any, amb l’opció d’oferir allotjament per a esquiadors, coincidint amb la proximitat a la parada intermèdia del Funicamp. Precisament, aquest dissabte ha estat el primer dia de l’estiu que el giny ha estat en funcionament, rebent desenes de turistes que s’han desplaçat fins a la zona de Solanelles per investigar el domini encampadà.

Encamp recuperarà la zona lúdica dels Cortals amb un concurs internacional que espera externalitzar la gestió de l’espai incloent-hi la casa de colònies de la Baronia. Ho ha explicat aquest dissabte a la parada intermèdia del Funicamp el cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, que ha assegurat que es mantindran els equipaments actualment en funcionament, com el rocòdrom, la tirolina o el pont tibetà, però s’afegiran activitats a la zona.

L’objectiu d’aquesta proposta és donar-li una nova empenta a la zona, que ja va acollir el que es va conèixer com Cortals Aventura. A més, després de consultar amb possibles empreses interessades, s’ha inclòs en el plec de bases -que passarà per junta de Govern aquest dilluns- la gestió de l’alberg de la Baronia. Segons Torres, d’aquesta manera es pot aconseguir fer rendible la gestió de la zona durant tot l’any, perquè, a banda de les activitats d’estiu es podrien oferir passejades amb raquetes o esdevenir un allotjament per a esquiadors, ja que la casa es troba molt a prop de la parada intermèdia del Funicamp.

El Comú ha marcat uns mínims al plec de bases, com que es respectin les dates en què l’alberg ha d’ocupar-se pels infants de la parròquia -quinze dies a l’estiu, Carnaval i Pasqua-, però deixarà via lliure a les empreses perquè proposin les activitats que voldrien fer per explotar la zona. La idea és que les ofertes es rebin al setembre i s’analitzin fins a principis de l’any vinent.

En aquest sentit, Torres ha explicat que espera que es proposi alguna cosa diferent, “que ens diferenciï de la resta de zones amb activitats similars”, com Naturlàndia o el Bosc d’Aventura de Segudet. “Esperem no fer-nos massa competència”, ha afegit el cònsol, per advertir que si totes les zones similars ofereixen el mateix producte, es perjudicaran mútuament.

Primer dia de funcionament del Funicamp
La corporació comunal espera que la renovació de la zona dels Cortals esdevingui també positiva per al Funicamp a l’estiu. Precisament, aquest dissabte s’ha inaugurat la temporada d’estiu del giny, que estarà obert fins a l’11 de setembre, amb l’esperança de millorar en més d’un 10% les xifres de l’any passat.

Desenes de persones han pujat a l’estació més alta del telecabina en el seu primer dia en funcionament. Alguns, com Rosario Dallà, ho feien buscant “la fresca i la tranquil·litat”, assessorats per l’hotel on s’allotgen. Maria Carme Joventeny i la seva família l’han aprofitat per caminar després de viure una actuació del Cirque du Soleil i informats per la filla, que coneix el telecabina com a usuària d’hivern.

També hi ha hagut visitants de més lluny, com Rocío Marchena, que venia d’Anglaterra per donar a conèixer els seus fills una zona que ella visita cada any, combinada amb altres llocs turístics del Principat. Això sí, la més coneixedora de la zona ha estat una anciana francesa, qui ha assegurat que després de la inauguració del giny el 1998 -a la qual va ser present- no ha fallat cada any i ha continuat pujant per fer la passejada estiuenca.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada