Encamp inicia les activitats de Nadal amb un concurs d’aparadors i decoració nadalenca

Un mercat de nadal celebrat a Encamp
Un mercat de nadal celebrat a Encamp. Foto: ARXIU

El Comú d’Encamp prepara les activitats de Nadal amb el primer concurs d’aparadors i decoració nadalenca en el que hi poden participar comerços, hotels, bars i restaurants de la parròquia però també particulars amb la decoració de façanes, balcons i jardins.

El concurs d’aparadors i decoració nadalenca, és la primera edició i es realitza en col·laboració amb les entitats empresarials i comercials de la parròquia.

El termini per presentar la butlleta de sol·licitud acaba el dia 15 de desembre, i tots els participants rebran un val de 20 euros, que hauran de passar a recollir per qualsevol de les oficines de turisme de la parròquia per gastar durant el mercat de Nadal.

El conseller de turisme i reactivació econòmica, Nino Marot, ha explicat que “l’obertura de la frontera està condicionant una part del calendari d’actes, però hi ha una part molt important d’accions que estant pensades perquè les famílies d’Encamp i del Pas de la Casa passin un Nadal divertit i engrescador”. Una part de les iniciatives van adreçades “a generar un entorn atractiu per als visitants i acollidor per als encampadans” en paraules del Conseller.

Els premis del I Concurs d’Aparadors i Decoració de Nadal van des de 150 euros  fins a 450 euros depenen de la categoria i serà un jurat que emetrà el veredicte tenint en compte també els “likes” a les xarxes socials sota l’etiqueta #femparroquiaencamp.

El Comú ha organitzat també, dos tallers de decoració nadalenca per aportar idees als participants, totalment gratuïts i que es duran a terme a La Valireta els dies 5 i 12 de desembre. Per assistir als tallers és imprescindibles inscriure’s a cultura@encamp.ad o bé trucant a 731 490.

 

Un calendari d’advent per a cada infant de la parròquia
El calendari d’advent des del balcó de l’oficina de turisme ha estat una de les tradicions dels darrers anys, per a realitzar el compte enrere fins a les festes de Nadal a la parròquia, i que reunia desenes d’infants cada tarda a la plaça del Consell.

Les mesures de prevenció per la COVID-19 han obligat a repensar aquest format per evitar possibles aglomeracions i és per això que el Comú ha preparat un calendari d’advent, per a cada infant censat a la parròquia i que enguany compleixin com a màxim 11 anys, que es podrà recollir a les oficines de turisme d’Encamp o del Pas de la Casa a partir del divendres 27 de novembre i durant tota la setmana següent en l’horari de les oficines de 9 h a 13 h i de 15 h a 19h.

Els calendaris inclouen el programa d’activitats de Nadal i una carta dels desitjos per enviar als Reis Mags o al Pare Noel i que es podran dipositar en una bústia màgica que habilitarà el Comú a partir de l’encesa de llums.

Enguany el Comú està treballant en un programa d’actes i activitats que s’adapti a les mesures de prevenció per la COVID-19, amb el doble objectiu de dinamitzar la parròquia i generar il·lusió i uns bons moments a totes les famílies durant les festes de Nadal i Reis i que es presentarà la setmana vinent.

TOTES LES NOTÍCIES