El Govern i el Comú d’Encamp han presentat aquest dijous la primera edició del Correllengua nacional, que consisteix en la celebració de diferents activitats populars al voltant del català. L’esdeveniment tindrà lloc a Encamp del 25 al 27 d’abril i al Pas de la Casa el 10 i 11 de maig, tot i que la intenció del Govern és que en les properes edicions es pugui estendre per les altres parròquies, tal com ha indicat la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé. De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha assegurat que el Correllengua nacional serà un pas important per a posicionar-se ‘en la defensa de la nostra llengua, que és també la defensa de la nostra identitat’.

La primera edició del Correllengua nacional, una iniciativa creada entre el Govern i el Comú d’Encamp, començarà el dijous 25 d’abril a Encamp amb la celebració del Dia de la poesia, amb un recital de Dolors Miquel, acompanyada pel músic Jordi Calvet i la col·laboració dels Voluntaris per la llengua. L’endemà 26 d’abril es faran activitats infantils i la projecció en català de la pel·lícula The host. El dissabte 27 d’abril, al Prat Gran, se celebraran un seguit de jocs i activitats entre els quals destaquen una lliga d’scrabble en català i el joc del Gran mapa d’Andorra, seguits de la lectura d’un manifest a favor de la llengua i d’una paellada popular.

El divendres 10 de maig, el Correllengua es traslladarà al Pas de la Casa amb la projecció de la mateixa pel·lícula i el concert d’Oriol Vilella i Fano Pallarés, i l’endemà 11 de maig es repetiran els jocs i els tornejos relacionats amb el català.

La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha explicat que l’objectiu és que el Correllengua es converteixi en una activitat de convivència i de participació de la ciutadania utilitzant la llengua com a mitjà perquè la gent faci coses conjuntament. Suñé també ha destacat que hi ha activitats per a tots els públics i edats.

De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha posat de manifest que el Correllengua acabarà amb la Festa Multicultural que se celebra cada any al Pas de la Casa el mes de maig. Mas ha destacat que l’objectiu és aplegar el màxim de gent per poder posicionar ‘la nostra identitat que és la llengua’.

La presentació del Correllengua s’ha fet al Centre d’autoaprenentatge de català d’Encamp per donar a conèixer aquest servei com a eina per aprendre i perfeccionar el català. La ministra ha dit que el centre d’Encamp va rebre el curs passat 1.034 usuaris, i que enguany fins a la data n’ha tingut 580. Suñé ha dit que de moment no està previst ampliar la xarxa de centres, i que tot i que la crisi ha fet disminuir el nombre d’usuaris, també s’observa un augment de persones, no tant que comencin de zero sinó que volen perfeccionar el català.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada