El Comú d’Encamp està treballant en la redacció d’un pla de reactivació de la parròquia que vol incloure la creació d’un element de caire singular que pugui ser un pol d’atracció de turistes. El cònsol major, Jordi Torres, ha posat com a exemple el mirador que està construint Canillo, i ha dit que estan estudiant diverses opcions però no ha volgut avançar detalls, ja que es tirarà endavant en funció del cost. Torres ha fet aquestes declaracions durant la celebració del mercat setmanal, que en aquesta ocasió s’ha complementat d’una fira de teràpies naturals i d’esoterisme. En aquest sentit, el cònsol ha celebrat la iniciativa, que permet atreure turisme i reactivar el sector de la restauració del comerç, que és també l’objectiu del pla de reactivació que s’està elaborant conjuntament amb la minoria comunal, i que podria estar enllestit a la tardor.

El pla de reactivació de la parròquia d’Encamp, amb el qual treballa el Comú d’Encamp, gira al voltant de tres eixos. En primer lloc, potenciar els esdeveniments que ja s’organitzen i donar un nou impuls al turisme esportiu. En segon lloc, es vol generar algun “atractiu important”, tal com ha fet Canillo amb el mirador del Roc del Quer, “que no existeixi enlloc més i que sigui un pol d’atracció turístic”. El cònsol major, Jordi Torres, ha dit que s’estan estudiant diverses idees però que encara és aviat per donar els detalls, ja que tot plegat dependrà del cost que comporti.

El tercer eix del pla de reactivació és oferir incentius fiscals per tal d’incrementar que empreses de serveis s’instal·lin a la parròquia. “Estem treballant per establir quines bonificacions fiscals podem oferir per tal que Encamp sigui atractiu per més empreses”, ha indicat el cònsol. Amb tot, Torres ha assegurat que des de fa uns anys la tendència s’ha invertit i s’obren més comerços que no pas tanquen, de manera que “poc a poc anem recuperant aquest sector”.

Jordi Torres ha explicat que fa tres mesos que es treballa amb el pla de reactivació i que ja disposen del primer esborrany. Ara començaran la fase més política per acabar de confeccionar-lo, en la qual hi participen tant la majoria com al minoria. “Hem implicat a tothom perquè totes les iniciatives són bones, i la minoria també portava als seus programes propostes interessants”, ha assegurat.

El cònsol major ha fet aquestes declaracions durant la celebració de la Fira de teràpies naturals i d’esoterisme, que ha complementat el mercat setmanal que se celebra cada dissabte a la plaça Sant Miquel, i que ha comptat amb diverses activitats i actuacions per atreure més visitants. Torres ha dit que s’han de continuar fomentant aquest tipus d’iniciatives perquè ajuden a reactivar aquest nucli cèntric d’Encamp, atraient turisme i per tal que el sector de la restauració i del comerç se’n pugui nodrir.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada