Encamp espera començar les obres del nou recorregut pels itineraris culturals en un any

passeig-encampEl Comú d’Encamp ha adjudicat un concurs per definir un projecte d’adequació i arranjament del passeig de Mojácar, que va des de les Bons fins al Prat Gran vorejant el riu. Segons ha explicat el cònsol menor de la parròquia, Jordi Torres, la idea és que connecti els diferents itineraris que ja recull la guia cultural i permeti als vianants conèixer els monuments de les Bons, la Mosquera, el Tremat i els punts d’interès del poble d’Encamp. La idea és que esdevingui un nou recorregut per lligar amb els itineraris culturals ja existents. La corporació vol deixar enllestit el projecte perquè el pròxim govern comunal pugui decidir tirar-lo endavant o no, encara que el cònsol s’ha mostrat optimista pel consens que hi ha actualment en relació a la iniciativa i ha considerat que en un any o menys podrien començar a fer obres d’adequació.

El passeig de Mojácar d’Encamp es convertirà en un nou itinerari cultural que ajudarà i animarà als passejants a conèixer els recorreguts ja existents a la parròquia. Per una banda, es vol arranjar i adequar el camí per fer-lo accessible a tothom i, per l’altra, s’aposta per dinamitzar-lo a nivell cultural. Així, s’instal·laran senyalitzacions basats en el contingut cultural dels diferents nuclis de la parròquia i perquè els vianants puguin “ubicar-se per recórrer els itineraris que ja recull la guia cultural”, com ha explicat el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres.

En total hi ha uns dos quilometres de recorregut i la voluntat del projecte es que es puguin visitar els diferents itineraris i que “la continuïtat no es trenqui”, ha exposat Torres.

De moment, s’ha adjudicat el concurs de redacció i direcció d’obra als arquitectes Pere Cervós, Eva Maria Dalmau i Víctor Casals, per un import de 31.294 euros i amb un període d’execució de 4 mesos, com publica el darrer BOPA.

Per tant, l’actual corporació deixaria definit el projecte perquè el pugui executar el pròxim consolat. Torres, però, s’ha mostrat optimista perquè actualment majoria i minoria estan a favor del projecte i, s’entén, que en un any o menys es podrien començar les obres, sobretot a les zones amb més dificultats d’accés, com les Bons o la zona de les escoles. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.